Έτοιμη η μελέτη για τη νέα γέφυρα της Σκάλας

Επόμενο στάδιο η δημοπράτηση εντός του χρόνου

Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2022 07:27 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έτοιμη η μελέτη για τη νέα γέφυρα της Σκάλας

Σε τροχιά υλοποίησης για τα καλά έχει εισέλθει η κατασκευή νέας γέφυρας του Ευρώτα στην περιοχή της Σκάλας, καθώς ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες όσον αφορά στη μελέτη του έργου, που θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη μεταλλική γέφυρα.

Σημειώνεται ότι η εκπόνηση της εν λόγω μελέτης αποτελεί δωρεά προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την αποδοχή της οποίας θα κληθεί να εγκρίνει στην επόμενη συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή. Στόχος είναι να προχωρήσει άμεσα -και πάντως μέσα στον φετινό χρόνο- η δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 4.465.000 ευρώ.

Ικανοποίηση εξέφρασε για την εξέλιξη αυτή ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας πως «ένα μεγάλο έργο που αποτελούσε αίτημα χρόνων μπαίνει σε πορεία υλοποίησης, με την πίστωση διασφαλισμένη» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «αποτελεί εκπλήρωση της σχετικής μου υπόσχεσης στους πολίτες της Λακωνίας».

Η νέα γέφυρα θα κατασκευαστεί ακριβώς δίπλα στην υπάρχουσα, αντικαθιστώντας την παλαιά κατασκευή, η οποία θα μετατραπεί σε πεζογέφυρα. Η ξεπερασμένη μεταλλική γέφυρα με ιστορία 126 ετών (σσ από το 1896) προορίζεται να καταστεί χώρος  ψυχαγωγίας και πρασίνου, με εργονομικό σχεδιασμό, αναβαθμίζοντας έτσι τον συγκεκριμένο κόμβο που ενώνει την κεντρική με τη νοτιανατολική Λακωνία.

Σε δήλωσή του, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Μεταφορών, Θεόδωρος Βερούτης, παρατήρησε: «Με την ολοκλήρωση της νέας γέφυρας, η παλιά μεταλλική θα μετατραπεί σε πεζογέφυρα και θα συνδεθεί με τον αστικό ιστό της Σκάλας, με τρόπο, που ήδη μελετάται στην ΠΕ Λακωνίας.

Η κατασκευή νέας γέφυρας στην Σκάλα, αποτελούσε αίτημα αρκετών δεκαετιών και εμείς το κάνουμε πράξη με εξασφαλισμένη πίστωση 4.465.000 ευρώ.

Σχεδιάζουμε, μελετάμε και υλοποιούμε σημαντικά έργα, υπηρετώντας τους πολίτες της Λακωνίας» κατέληξε ο κ. Βερούτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti