Οι βουλευτές Λακωνίας υπέρ της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου Σπάρτης

Τετάρτη, 30 Νοέμβριος 2022 17:52 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι βουλευτές Λακωνίας υπέρ της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου Σπάρτης

Τη στήριξή τους στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης, δήλωσαν με επιστολές τους οι βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης.

Ειδικότερα, ο κ. Δαβάκης στην επιστολή του αναφέρει πως «η αξιοποίηση του αεροδρομίου από ιδιωτικούς φορείς θα είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας της Λακωνίας», ενώ σημειώνει πως η επαναλειτουργία του είναι εφικτή και θα επιφέρει πολλαπλά κέρδη σε ολόκληρο το νομό. «Το αεροδρόμιο Σπάρτης έχει τη δυνατότητα να ανοίξει έναν νέο κεφάλαιο αναπτυξιακών προοπτικών», αναφέρει ο κ. Δαβάκης, ενώ θέτει τον εαυτό του στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής για οποιαδήποτε ενέργεια κρίνει σκόπιμη και μπορεί και αυτός να συνεισφέρει. 

Την έμπρακτη στήριξή του δήλωσε και ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός για την μίσθωση του ακινήτου του αεροδρομίου Σπάρτης, προκειμένου να τεθεί ξανά έπειτα από δεκαετίες σε λειτουργία. Ο κ. Κρητικός υπογράμμισε πως θεωρεί εξαιρετικά θετική την προοπτική επαναλειτουργίας του αεροδρομίου καθώς θα συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη και πρόοδο του νομού.

Την ανάκτηση του χαμένου εδάφους της Λακωνίας με την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Σπάρτης, σημειώνει και ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης, σημειώνοντας πως η επαναλειτουργία του μπορεί να συμβάλει  οικονομική ευρωστία του νομού.

Επιπλέον, όπως μαθαίνουμε επιστολές στήριξης υπέρ της επαναλειτουργίας του αεροδρομίου Σπάρτης έχουν αποστείλει και ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης, ο Σύλλογος Εστίασης Σπάρτης και άλλοι φορείς.   

Το ιδιαίτερα κομβικό θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης που θα ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη 30/11 στις 19.00. Μπορείτε να παρακολουθήσετε live την συνεδρίαση ΕΔΩ

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 26 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti