Ξεκινούν οι μελέτες για την αποκατάσταση της Μονής Δρυάλου Μάνης

Τρίτη, 19 Σεπτέμβριος 2023 08:17 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξεκινούν οι μελέτες για την αποκατάσταση της Μονής Δρυάλου Μάνης

Την προγραμματική σύμβαση που αφορά στην εκπόνηση μελετών για την συντήρηση και αποκατάσταση της Μονής Φανερωμένης στον Δρύαλο Ανατολικής Μάνης, υπέγραψαν την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. 

Ο κ. Νίκας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Πολιτισμού υπέγραψε συνολικά 4 προγραμματικές συμβάσεις ενώ συζήτησε με την υπουργό και έργα που είτε εξελίσσονται είτε έχουν δρομολογηθεί και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες. 

Αναφορικά με τις προγραμματικές συμβάσεις ο κ. Νίκας υπέγραψε ακόμα την εκπόνηση μελετών για την προστασία, αποκατάσταση, ανάδειξη και επανάχρηση του Αρχοντικού Νοταρά στα Άνω Τρίκαλα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, κτήριο το οποίο από το 1962 είναι κηρυγμένο ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και στο οποίο γεννήθηκε, το 1506, ο Αγιος Γεράσιμος Νοταράς, πολιούχος της Κεφαλλονιάς, καθώς και σε εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Καλαμάτα.

Εξ άλλου, υπογράφηκε και τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης -μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπουργείου Πολιτισμού και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης- που αφορά στην εκπόνηση μελέτης για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης, η  διάρκεια της οποίας παρατάθηκε μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2023.

NIKOLAROS
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti