Σε Χρύσαφα, Αγριάνους και Τσίντζινα η Ντία Τζανετέα

Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2023 08:16 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε Χρύσαφα, Αγριάνους και Τσίντζινα η Ντία Τζανετέα

Σε χωριά του Πάρνωνα βρέθηκε το Σάββατο (23/9) η υποψήφια δήμαρχος Σπάρτης Ντία Τζανετέα. 

Ειδικότερα, η κ. Τζανετέα συνοδευόμενη από μέλη του συνδυασμού «Σπάρτη – Νέα Πορεία» επισκέφθηκε τα Χρύσαφα, τους Αγριάνους και τα Τσίντζινα.

Το έντονο πρόβλημα της έλλειψης νερού για άρδευση μονοπώλησε το ενδιαφέρον των κατοίκων του χωριού των Χρυσάφων, οι οποίοι ως επί το πλείστον είναι παραγωγοί. 

Οι εξελίξεις αναφορικά με τη δημοπράτηση του Φράγματος της Κελεφίνας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, με τους κατοίκους να επιθυμούν η νέα Δημοτική Αρχή να ενισχύσει τις εξελίξεις και να επηρεάσει το αρμόδιο υπουργείο, ώστε η περιοχή να μπορέσει να αρδευτεί από το φράγμα. 

Ακολούθως , η κ. Τζανετέα επισκέφθηκε τους Αγριάνους και τα Τσίντζινα, όπου για ακόμα μια φορά διαπιστώθηκε η ερημοποίηση των χωριών. Θέματα όπως η ενίσχυση της πυρασφάλειας, η βελτίωση της οδοποιίας και οι δράσεις ήπιας τουριστικής ανάπτυξης είναι ζητήματα που θα απασχολήσουν την επόμενη μέρα τη νέα Δημοτική Αρχή.

Κατά την επίσκεψή της στα Τσίντζινα η κ. Τζανετέα δήλωσε:
«Επισκεπτόμαστε σήμερα το Πολύδροσο «τα Τσίντζινα», ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πάρνωνα. Ένα χωριό με μεγάλη ιστορία. Περισσότερους από οκτώ αιώνες ζει και δημιουργεί. Εδώ γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ευεργέτες της Λακωνίας, ο Ιωάννης Γρηγορίου, που μαζί με την σύζυγό του Αικατερίνη είναι οι δωρητές του Νοσοκομείου Σπάρτης, της Επαγγελματικής Σχολής, του Σχολαρχείου Τσιντζίνων και του δικαστηρίου Γκοριτσάς. Ένα χωριό με μακρά πολιτιστική ιστορία, με σύλλογο «Κυριών και Δεσποινίδων» από το 1935. Το χωριό, παρ’ ότι είναι καλοκαιρινό θέρετρο για τους ντόπιους, τα τελευταία 25 χρόνια με την λειτουργία του «Σχολαρχείου» και των καταστημάτων έγινε σημείο αναφοράς για τους περιπατητές. Τα σηματοδοτούμενα μονοπάτια γεμίζουν κάθε Σαββατοκύριακο. Ένα χωριό που δε το χορταίνεις. Εδώ απολαύσαμε το τοπίο και πήραμε δυνάμεις να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας να αναβαθμίσουμε τον τόπο μας».

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti

Η δική σας είδηση