Δαβάκης: Προκηρύσσονται άμεσα δύο θέσεις ιατρών για το Νοσοκομείο Σπάρτης

Συνάντηση με Χρυσοχοΐδη

Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2023 12:50 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δαβάκης: Προκηρύσσονται άμεσα δύο θέσεις ιατρών για το Νοσοκομείο Σπάρτης

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τα θέματα υγείας του νομού και ιδίως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Σπάρτης.

Ο Λάκωνας βουλευτής είπε στον υπουργό ότι παρά το γεγονός ότι σε τρία χρόνια από σήμερα θα λειτουργεί ένα νέο και εξαιρετικά σύγχρονο νοσοκομείο στη Σπάρτη, δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου, η σημερινή κατάσταση της κεντρικής υγειονομικής δομής του νομού, είναι εξαιρετικά ασφυκτική, κυρίως λόγω των παραιτήσεων κρίσιμων ειδικοτήτων ιατρών, όπως παθολόγου, καρδιολόγου, παιδιάτρου, ακτινολόγου κ.α. Τού τόνισε ότι η κατάσταση αυτή επηρεάζει αναπόφευκτα και το νοσοκομείο των Μολάων, από το οποίο μετακινούνται γιατροί για να υποστηρίξουν κατά το δυνατόν τις ελλείψεις του πρώτου.


25 αποχωρήσεις ανά μήνα
από τα νοσοκομεία της χώρας
Ο υπουργός ανέφερε πως «το κύμα φυγής και παραιτήσεων γιατρών παρατηρείται σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, με περίπου 25 αποχωρήσεις ανά μήνα», με βασικό αίτιο αυτής της άσχημης κατάστασης το μεγάλο μισθολογικό χάσμα που χωρίζει τους γιατρούς μας με τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό και στον ιδιωτικό τομέα υγείας.


Πρόταση Δαβάκη
Ο Θαν. Δαβάκης πρότεινε, όπως είχε προτείνει και στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, να μετατραπεί από διοικητικής πλευράς η Σπάρτη σε «προβληματική και άγονη περιοχή Α΄ κατηγορίας» από Β΄ κατηγορίας που είναι μέχρι σήμερα, γεγονός που θα καταστήσει τις προκηρύξεις γιατρών για το νοσοκομείο πιο «ελκυστικές», αφού μετά από 5 χρόνια θα έχουν τη δυνατότητα με αίτησή τους να διορίζονται σε οποιοδήποτε άλλο νοσοκομείο της χώρας. Ανέφερε το παράδειγμα των Μολάων, αλλά και της Καλαμάτας μετά τους σεισμούς του 1986, καθεστώς που διατηρείται μέχρι σήμερα. Ο υπουργός είπε ότι θα το εξετάσει.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάταξη των υγειονομικών περιφερειών της χώρας και παράλληλα του υγειονομικού χάρτη όσον αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Επίσης, είπε ότι θα προκηρυχθούν άμεσα για το νοσοκομείο της Σπάρτης 2 θέσεις που είχαν κηρυχθεί άγονες, μια αναισθησιολογίας και μια καρδιολογίας, ενώ από το νέο έτος θα προκηρυχθούν και άλλες θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων που είναι κενές.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση