Μέσα Δεκεμβρίου ξεκινά η διαδικασία για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Τι περιλαμβάνει η ολοκληρωμένη επένδυση για τον ορεινό όγκο

Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2023 20:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μέσα Δεκεμβρίου ξεκινά η διαδικασία για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Στα μέσα του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η προσπάθεια για τη διαμόρφωση της στρατηγικής ΟΧΕ (Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις), αρχής γενομένης από την ΟΧΕ Ταϋγέτου που αφορά από κοινού τους Δήμους Καλαμάτας και Σπάρτης, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα.

Ο περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι μεταξύ και 15 και 17 Δεκεμβρίου προγραμματίζεται σύσκεψη στο Τουριστικό του Ταϋγέτου με στελέχη από τη Λακωνία και τη Μεσσηνία, μεταξύ των οποίων τους δημάρχους -υφιστάμενους και εκλεγμένους-, τον εκλεγμένο περιφερειάρχη Δ. Πτωχό, καθώς επίσης και παράγοντες από τα χωριά του Ταϋγέτου, σε Λακωνία και Μεσσηνία.

Στην εν λόγω σύσκεψη, θα συζητηθεί το πλαίσιο των δράσεων που προβλέπει η εν λόγω ΟΧΕ τόσο ως προς τα δημόσια έργα, όσο και ως προς την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα. Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 40.000.000 ευρώ, συνυπολογίζοντας τη μόχλευση.

«Επιδιώκουμε να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια που θα αποδώσει καρπούς, οι αποφάσεις για την οποία σε στρατηγικό επίπεδο θα αφορούν βεβαίως στην Περιφέρεια», εκτίμησε ο περιφερειάρχης. Μάλιστα, όσον αφορά στην συγκεκριμένη περιοχή σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «για 30 χρόνια γίνονταν σχέδια επί χάρτου και οι όποιες μελέτες και προτάσεις έμεναν στα συρτάρια».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
RIGAKOS

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti

Η δική σας είδηση