Ας προτιμήσουμε αθόρυβα πυροτεχνήματα, αυτές τις γιορτές, στη Σπάρτη

Παρασκευή, 01 Δεκέμβριος 2023 10:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ας προτιμήσουμε αθόρυβα πυροτεχνήματα, αυτές τις γιορτές, στη Σπάρτη

Το ξέρατε ότι υπάρχουν κι αθόρυβα πυροτεχνήματα; Ναι, ναι! Τα quiet ή low noise πυροτεχνήματα μπορούν να είναι εξίσου εντυπωσιακά με εκείνα τα θορυβώδη που έχουμε συνηθίσει και ταυτόχρονα να εξασφαλίζουν την ηρεμία και την ασφάλεια των κατοίκων, σαγηνεύοντας το κοινό. Πολλοί Δήμοι της Ιταλίας αλλά και ο γειτονικός μας, της Καλαμάτας, στις εκδηλώσεις φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και υποδοχής του Νέου Χρόνου αποφάσισαν «να ρίξουν» αθόρυβα πυροτεχνήματα. Μάλιστα στην ιταλική πόλη Collecchio η χρήση «κανονικών» βεγγαλικών τιμωρείται με νόμο!

Τα συνηθισμένα πυροτεχνήματα κάνουν υπερβολικό θόρυβο και τρομάζουν τόσο πολύ τα ζώα, είτε είναι αδεσποτάκια είτε δεσποζόμενα, που μη καταλαβαίνοντας τι συμβαίνει, πανικοβάλλονται. Επιπλέον, η ηχορύπανση αυτή μπορεί να δημιουργήσει αναστάτωση σε κάποιους ηλικιωμένους συμπολίτες ή επισκέπτες της πόλης.

Ας το σκεφτούν λοιπόν στον Δήμο Σπάρτης, κι εφέτος, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων να χρησιμοποιηθούν αθόρυβα πυροτεχνήματα που καταπλήσσουν με τον τρόπο τους, δημιουργώντας φαντασμαγορική ατμόσφαιρα…

Δ.Π.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti