Κατασχέσεις λογαριασμών από τον Δήμο Ευρώτα καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Ζητά να παγώσει η διαδικασία

Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2023 14:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατασχέσεις λογαριασμών από τον Δήμο Ευρώτα καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Για «φορομπηχτικές αθλιότητες» κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή Ευρώτα, η Λαϊκή Συσπείρωση (ΛαΣυ) Δήμου Ευρώτα. Όπως ισχυρίζεται σε ανακοίνωση, «η δημοτική αρχή του κ. Βέρδου προχώρησε σε κατασχέσεις λογαριασμών, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών σε λογαριασμούς νερού».

«Δεν είναι οι πολίτες μπαταχτσήδες,
μακρύ χέρι του κράτους οι δήμοι»
«Δεν είναι οι πολίτες μπαταχτσήδες. Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγουμένων κυβερνήσεων με τη στήριξη περιφερειών και δήμων έχουν οδηγήσει τα λαϊκά νοικοκυριά να στενάζουν από την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και την φοροληστεία, να μην μπορούν να πληρώσουν ούτε τα βασικά είδη πρώτης ανάγκης», υπογραμμίζει η ΛαΣυ και προσθέτει: «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά και στον τόπο μας, ότι οι δήμοι λειτουργούν ως το μακρύ χέρι του κράτους, που οδηγεί τον λαό σε ασφυξία».

Ας σημειωθεί πως η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και έχει ζητήσει να παγώσουν οι διαδικασίες κατασχέσεων.

«Είχαμε προειδοποιήσει τους δημότες για αυτή την κατάσταση, όπως τους είχαμε προειδοποιήσει και για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς νερού. Τους λέμε ξεκάθαρα ότι αυτή η φορομπηχτική και εισπρακτική πολιτική, που μας τσακίζει τη ζωή, δεν αντιμετωπίζεται με σταυρωμένα χέρια», προειδοποιεί η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ υποδεικνύει πως «χρειάζεται ξεσηκωμός, κινητοποίηση και διεκδίκηση, αλλιώς δεν σταματάνε ούτε η κυβέρνηση ούτε η δημοτική αρχή. Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση θα εξακολουθήσει να είναι δίπλα τους στο δρόμο του αγώνα».

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά:

-Να σταματήσει η οποιαδήποτε διαδικασία έχει ξεκινήσει για κατασχέσεις χρημάτων προς το δήμο.

-Να παγώσουν οι όποιες οφειλές προς τον Δήμο, πολιτών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να μην γίνει καμιά διακοπή νερού ή παροχής υπηρεσίας. Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί σε ανέργους, ΑΜΕΑ, οικογένειες δημοτών με εισόδημα μέχρι 12000 ευρώ, κλιμακούμενο προς τα πάνω με ένα παιδί δυο παιδιά κλπ.

-Να στηριχτεί το «Βοήθεια στο σπίτι», ώστε να μπορεί να καλύψει τις διευρυμένες ανάγκες των δημοτών όπως διαμορφώνονται σήμερα σε επισιτιστικές και ιατροφαρμακευτικές ανάγκες.

-Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αύξηση της χρηματοδότησης ώστε να καλύπτονται βασικές και πάγιες ανάγκες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti