Η Μεσσηνία «δείχνει» σχέδιο πτήσης στη Λακωνία

Έτοιμες οι αρχικές εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου Καλαμάτας - Γύθειο και Μονεμβασιά σύντομα στο πελοποννησιακό δίκτυο εκτιμά η εταιρεία

Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2023 14:36 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Μεσσηνία «δείχνει» σχέδιο πτήσης στη Λακωνία

Μπορεί στη Λακωνία η συζήτηση και διαβούλευση για έργα υποδομών και μεταφορών, όπως το αεροδρόμιο Σπάρτης να εξελίσσονται δίχως -προς ώρας- σαφές πλαίσιο και κατάληξη, στη γειτονική Μεσσηνία, αντίθετα, τα σχέδια παίρνουν «σάρκα κι οστά» με την κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου Καλαμάτας.

Το πρώτο βήμα ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του κτιρίου εξυπηρέτησης επιβατών του υδατοδρομίου στον εσωτερικό λιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η συνέχεια περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των υδάτινων εγκαταστάσεων με την τοποθέτηση της πλωτής προβλήτας πρόσδεσης όπου θα γίνεται η επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών.

Το υδατοδρόμιο της Μεσσηνίας, όπως υποστηρίζεται, «έρχεται να συμπληρώσει το υφιστάμενο δίκτυο διασύνδεσης της πόλης, με την Καλαμάτα να αναπτύσσεται ραγδαία ως τουριστικός προορισμός και να δημιουργεί νέες επιλογές μετακίνησης, καθώς να δημιουργεί νέα προϊόντα στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι: «Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να πετούν στην πόλη μας, στο λιμάνι της Καλαμάτας…Τις επόμενες εβδομάδες όπως έχω μιλήσει με τον υπεύθυνο της Hellenic Seaplanes θα έρθει και η πλατφόρμα και θεωρούμε μέσα στο Φεβρουάριο-Μάρτιο θα δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να προσγειώνονται στην περιοχή μας».

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλας Χαραλάμπους, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Hellenic Seaplanes ετοιμάζεται να ανοίξει φτερά με τα υδροπλάνα της πάνω από την Ελλάδα και οι θετικές εξελίξεις που φέρνει η ολοκλήρωση των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου στην Καλαμάτα συμπληρώνει το παζλ του Πελοποννησιακού δικτύου. Ο τομέας της αεροπορικής διασύνδεσης με υδροπλάνα έχει φτάσει στο σημείο εκκίνησης και σύντομα οι επιβάτες θα πετάνε από λιμάνι σε λιμάνι απολαμβάνοντας μια καινούργια εμπειρία γρήγορης και καλύτερης μετακίνησης σε νησιά, παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές».

«Τροχοδρομούν» Γύθειο, Μονεμβασιά
και Ελαφόνησος
Στόχος, σύμφωνα με την εταιρεία Hellenic Seaplanes, είναι σύντομα το δίκτυο υδατοδρομίων Πελοποννήσου με τα υδατοδρόμια Γυθείου, Μονεμβασιάς, Πάτρας, Κυλλήνης, Καλαμάτας, Ερμιονίδας, Ναυπλίου και Νέας Κίου, να είναι βιώσιμο και σε πλήρη λειτουργία, όπως είναι εδώ και καιρό η εξαγγελία της εταιρείας και των αρμοδίων φορέων.

Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2023 είχε γίνει γνωστό ότι ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης για τρία υδατοδρόμια κι ένα υδάτινο πεδίο, που θα δημιουργηθούν σε τοποθεσίες τριών νομών για να υποδέχονται επιβατικά υδροπλάνα. Ανάμεσα σε αυτές και περιοχές των Δήμων Ανατολικής Μάνης (Γύθειο) και Δήμου Μονεμβασίας, όπως προέβλεπε το αρχικό πλάνο. Επιπλέον, υδατοδρόμια θα αποκτήσουν και η Ερμιόνη Αργολίδας και το Παράλιο Άστρος στην Αρκαδία. Επιδίωξη είναι οι εν λόγω υποδομές να είναι έτοιμες για τη νέα καλοκαιρινή περίοδο, εντασσόμενες στο υπάρχον δίκτυο υδατοδρομίων της Πελοποννήσου.

Ακόμα, έχει σχεδιαστεί η επιχειρησιακή λειτουργία σε δώδεκα επιπλέον προορισμούς, μεταξύ των οποίων η Ελαφόνησος, η Λίμνη Καϊάφα, το Κατάκολο, το Ξυλόκαστρο, το Αίγιο, η Επίδαυρος και η Κόρινθος.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti