Στην τελική ευθεία ο φωτισμός του κάστρου της Μονεμβασιάς

Οριστική έγκριση της μελέτης από την υπουργό Πολιτισμού - Ξεκινάει η προμήθεια υλικών με στόχο την ολοκλήρωση εντός του 2024

Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2023 13:16 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην τελική ευθεία ο φωτισμός του κάστρου της Μονεμβασιάς

Εγκρίθηκε κατόπιν απόφασης της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, η οριστική μελέτη του έργου «Σχεδιασμός, προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων για τον φωτισμό του βράχου της Μονεμβασιάς (φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον)». Για την εν λόγω μελέτη είχε γνωμοδοτήσει θετικά το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) με πράξη του που εκδόθηκε στις 10/10/2023.

Με την έγκριση της οριστικής μελέτης και την ολοκλήρωση της α’ φάσης, θα εκκινήσει άμεσα η υλοποίηση της προμήθειας και της εγκατάστασης του ηλεκτρολογικού υλικού του φωτισμού του βράχου. Το έργο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου του 2024.

Οι φάσεις του έργου
Ο διαγωνισμός για τον σχεδιασμό, προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων στον βράχο της Μονεμβασιάς διενεργήθηκε από τον Δήμο Μονεμβασίας στις 3/12/2022 και η σύμβαση υπογράφηκε στις 22/2/2023.

Αντικείμενο της σύμβασης είναι:
- α’ φάση: η εκπόνηση και η έγκριση της οριστικής μελέτης φωτισμού του βράχου Μονεμβασίας.
- β’ φάση: η προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού φωτισμού (4 μήνες από την ολοκλήρωση της α’ φάσης).
- γ’ φάση η εγκατάσταση ηλεκτρολογικού υλικού φωτισμού (4 μήνες από την ολοκλήρωση της β’ φάσης).

Υπενθυμίζεται πως τον σχεδιασμό έχει αναλάβει η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια φωτισμού, Ελευθερία Ντεκώ.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Μονεμβασίας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας και με τη συνεργασία του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΤΑ Πάρνωνας ΑΕ.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti