Στη Μάνη βρέθηκαν οι κινητές ιατρικές μονάδες του ΙΣΝ

Μαριόλης: «Τέσσερις μέρες με λίγο περισσότερο φως στην Αρεόπολη»

Πέμπτη, 07 Δεκέμβριος 2023 16:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Μάνη βρέθηκαν οι κινητές ιατρικές μονάδες του ΙΣΝ

Για τρίτη φορά επισκέφθηκαν την Αρεόπολη οι κινητές ιατρικές μονάδες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος  (ΙΣΝ), από την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, πραγματοποιώντας ένα γεμάτο τετραήμερο «Προληπτικής κι Εξειδικευμένης Ιατρικής Φροντίδας» στη Μάνη. «Στη συνέχεια μιας ιστορίας αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού, η οποία άρχεται από το 2019», όπως περιέγραψε την επίσκεψη ο Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

Εξειδικευμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων εξέτασαν συνολικά 1151 πολίτες και πραγματοποιήθηκαν 997 παρακλινικές εξετάσεις, προσφέροντας δωρεάν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατάλληλα τόσο οξείες όσο και χρόνιες παθήσεις. Διενεργήθηκαν, μεταξύ άλλων, μικροχειρουργικές επεμβάσεις, τεστ Παπανικολάου, μαστογραφίες, μετρήσεις οστικής πυκνότητας, υπερηχογραφήματα και ακτινογραφίες. Οι επαγγελματίες υγείας όλων των ειδικοτήτων παρείχαν εμπεριστατωμένη συμβουλευτική και απαρτιωμένη φροντίδα στους κατοίκους της Μάνης, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη τιμή στο κάλεσμα του καθιερωμένου πλέον ραντεβού υγείας τους.

Η υγεία ως αγαθό πέρα
από οικονομικούς όρους
Ο Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης σημειώνει πως «το ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που συμμετείχε σε αυτή τη δράση επιδόθηκε με αλτρουισμό και ζήλο σε ένα έργο ανιδιοτελούς προσφοράς φροντίδας σε ανθρώπους που χρήζουν προσοχής και βοήθειας. Έργο όλων μας συνιστά η προαγωγή της υγείας του πληθυσμού μέσα από δράσεις πρόληψης αλλά και έγκαιρης παρέμβασης, έτσι ώστε η υγεία ως πανανθρώπινο αγαθό να αποδεσμεύεται από όρους οικονομικούς, γεωγραφικούς ή κοινωνικούς και να εξασφαλίζεται αδιαπραγμάτευτα ότι η ζωή προσφέρεται σε όλους μας με αξιοπρέπεια».

Ο ίδιος προσθέτει γλαφυρά: «Είναι όμορφο, υπό το πρίσμα της ελπίδας, να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που σκέφτονται εσένα, εμένα, τον δικό σου άνθρωπο, που διαπνέονται από υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, αλλά συνάμα και κοινωνικής αλληλεγγύης για το τι μέλλει γενέσθαι σε εκείνο το συνάνθρωπο, που μεγαλουργεί σε ένα μέρος ακριτικό. Μακάρι η προσπάθεια για βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των ανθρώπων να υφαίνεται σαν ιστός στη σκέψη όλων μας, να διαπλέκει τις στιγμές μας με αγάπη και να γεφυροποιεί με κάθε δυνατό μέσο τα ανακύπτοντα χάσματα».

Ευχαριστίες
Ο επικεφαλής του ΚΥ Αρεόπολης απευθύνει θερμές ευχαριστίες «σε όλο το προσωπικό του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που στελέχωσε την αποστολή των κινητών ιατρικών μονάδων στην Αρεόπολη και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την εργατικότητά τους. Ευχαριστίες ανήκουν και στον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, κ. Πέτρο Ανδρεάκο και στο προσωπικό του δήμου για την πολύτιμη βοήθεια τους στην υλοποίηση της δράσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, που συνέδραμε στην προσπάθεια αυτή. Ευχόμαστε τις συναντήσεις μας να τις διαπνέει κάθε φορά η αύρα της εκτίμησης του παρελθόντος και της αναμονής της δημιουργίας του μέλλοντος, με μοναδικό στόχο να διάγουμε όλοι μια ζωή με φωτεινότερους όρους. Σας περιμένουμε στο γνώριμο κύκλο», καταλήγει ο Αν. Μαριόλης.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti