Πρωτιά Κυρίζογλου στις εκλογές της ΚΕΔΕ

Τζανετέα, Βακαλόπουλος, Βαλιώτης από την ΠΕΔ Πελ/σου

Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2024 08:10 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρωτιά Κυρίζογλου στις εκλογές της ΚΕΔΕ

Το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαρτίου ολοκληρώθηκε, στην Αθήνα, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για την αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028.

Μεγάλος νικητής της αναμέτρησης είναι ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, επικεφαλής της παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», που επικράτησε με ποσοστό 65,78%, εκλέγοντας τα 20 από τα 31 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Στις εκλογές συμμετείχαν συνολικά τέσσερις αυτοδιοικητικές παρατάξεις, ενώ ψήφισαν 529 από τους συνολικά 535 εγγεγραμμένους αιρετούς, οι οποίοι συμμετείχαν στη ΙΖ΄ Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ.

Τζανετέα, Βακαλόπουλος, Βαλιώτης από την ΠΕΔ Πελ/σου
Είχαν προηγηθεί αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των διοικητικών οργάνων και στις Περιφερειακές Ενώσεις των Δήμων (ΠΕΔ). Συγκεκριμένα, για την ΠΕΔ Πελοποννήσου, η εκλογή των εκπροσώπων ολοκληρώθηκε στις 14/2, με επικράτηση του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου και του συνδυασμού του «Ανεξάρτητη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση (Α.Δ.Α.Κ.)». Μαζί του εξελέγησαν, από τον Δήμο Σπάρτης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ντία Τζανετέα, με 57 ψήφους και ο Δήμαρχος Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος, με 50 ψήφους. Επίσης, με το συνδυασμό «Κίνημα Ενότητας για την ΠΕΔ Πελοποννήσου» του Τάσου Χρόνη, εξελέγη ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Βαλιώτης, με 31 ψήφους.

Από την παράταξη «Σπάρτη-Νέα Πορεία» της Ντίας Τζανετέα, τα μέλη χαιρετίζουν την εκτίμηση στο πρόσωπο της επικεφαλής τους και ευχαριστούν «τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο για την εμπιστοσύνη τους και την αναγνώριση της αυτοδιοικητικής της εμπειρίας».

«Ευχόμαστε στους εκλεγέντες καλή δύναμη και επιτυχή ανταπόκριση στα καθήκοντά τους, ενόψει μιας πενταετίας κρίσιμης με πολλές προκλήσεις και προοπτικές», καταλήγουν στη σχετική ανακοίνωσή τους.

dia tzanetea

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti