Επί τάπητος η Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση της Μεγαλόπολης

Δ. Πτωχός: «Τις επενδύσεις δεν μπορεί κάποιος να τις διατάξει»

Δευτέρα, 04 Μάρτιος 2024 10:54 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επί τάπητος η Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση της Μεγαλόπολης

Στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 στη Μεγαλόπολη, παρευρέθηκε την Τετάρτη (28/2) ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Στην ομιλία του εξήγησε πως η περιφερειακή αρχή στοχεύει στην ουσιαστική ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας ότι «οι επενδύσεις δεν έρχονται με διαταγές, απαιτούνται κίνητρα και ένα ευνοϊκό περιβάλλον», ενώ επέμεινε πως στοχεύει την ουσιαστική ανάπτυξη και την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της Πελοποννήσου. «Γνωρίζετε όλοι ότι για εμάς η ανάπτυξη αποτελεί την καρδιά του προγράμματός μας, και εννοούμε την ουσιαστική ανάπτυξη. Μας ενδιαφέρουν πολύ οι επενδύσεις που θα ενισχύσουν την παραγωγική βάση της Πελοποννήσου, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο περιφερειάρχης.

Στη συνέχεια, επικεντρώθηκε στην ανάλυση των ειδικών δεδομένων για την περιοχή της Μεγαλόπολης, λέγοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε την περιοχή της Μεγαλόπολης. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που πλέον είμαστε “στον αέρα”, καθώς οι προσκλήσεις έχουν ήδη ανέβει. Έχουμε πλέον την προέγκριση για το πολεοδομικό σχέδιο της Μεγαλόπολης, και “τρέχουμε” με το Υπουργείο Περιβάλλοντος το χωροταξικό της Περιφέρειας, ώστε να έχουμε την έγκριση και του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου».

Σχετικά με τις επενδύσεις και τον τρόπο που μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, επεσήμανε: «Τις επενδύσεις δεν μπορεί κάποιος να τις διατάξει. Για να έρθουν, χρειάζεται ένα ελκυστικό μπουκέτο κινήτρων και ένα ευνοϊκό περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Έχουμε αρχίσει συνεργασία με τον δήμο και τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να κάνουμε αυτό το μπουκέτο πιο πλήρες και πιο ελκυστικό. Κάθε φιλόδοξος επενδυτής, πάντα βλέπει τον λόγο για να επενδύσει κάπου. Εκεί πρέπει όλοι να είμαστε συντονισμένοι, ώστε η περιοχή της Μεγαλόπολης και ευρύτερα όλες οι περιοχές, να είναι όσο ελκυστικές πρέπει. Για εμάς το πολύ σημαντικό δεν είναι η απορρόφηση μόνο των πόρων αλλά η μεγιστοποίηση της προστιθέμενης αξίας που θα φέρουν οι επενδύσεις».

«Αγορά είναι ολόκληρη η περιφέρεια,
όλη η Ελλάδα, όλος ο κόσμος»
Προσπαθώντας να αποδώσει τη «μεγάλη εικόνα» εντός της οποίας καλούνται να δράσουν οι επιχειρηματίες, ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε: «Η αναπτυξιακή πολιτική δεν είναι αντικείμενο ενός δήμου, το αντίθετο θα έλεγα. Η αγορά είναι ολόκληρη η περιφέρεια, όλη η Ελλάδα, όλος ο κόσμος». Στη συζήτηση με τους εκπροσώπους του επιχειρείν, καθώς και με κατοίκους και μέλη της επιτροπής, ο περιφερειάρχης σημείωσε: «Είχαμε μια παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση, είναι σημαντικό να ακούμε όλους όσοι έχουν ρόλο στην ανάπτυξη της περιοχής. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια τον ενάμιση μήνα που βρισκόμαστε εδώ, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο για το πολεοδομικό και το χωροταξικό».

Παρουσίες
Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αρκαδίας, Κώστας Μανδρώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Αναστάσιος Αδαμόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρης Μουρίκης και ο αντιπεριφερειάρχης Χωρικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας, Σπύρος Τζινιέρης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας ΕΦΕΠΑ και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ).

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti