Άνοιξε τις πύλες της η «Πελοπόννησος Expo 2024»

Αισιόδοξος για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου ο Δημ. Πτωχός

Πέμπτη, 11 Απρίλιος 2024 20:12 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άνοιξε τις πύλες της η «Πελοπόννησος Expo 2024»

Με καθολική επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της κορυφαίας περιφερειακής έκθεσης, «Πελοπόννησος Expo 2024», το απόγευμα της Τετάρτης (10/4), στο κτίριο ΓΕΑ, στη Βιομηχανική Περιοχή της Τρίπολης. Όλοι οι τομείς της επιχειρηματικότητας, τα προϊόντα, οι υπηρεσίες, οι παραγωγικές και εμπορικές επιχειρήσεις, η καινοτομία και η πιο σύγχρονη τεχνολογία συναντώνται στην καρδιά της Πελοποννήσου.
Γεγονός αδιαμφισβήτητο πως η «Πελοπόννησος Expo 2024», εδώ και οκτώ χρόνια, αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς του επιχειρείν, καταγράφοντας μία εξελικτική πορεία με κύριο γνώμονα την

«Με κορμό τα Επιμελητήρια κάθε νομού και πλατφόρμες, όπως αυτή η έκθεση, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τους στόχους μας», ανέφερε, αισιόδοξος, κατά την ομιλία του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός. Και συνέχισε υπογραμμίζοντας πως, «μπορούμε να κάνουμε πολλαπλάσια από αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Ξέρουμε τον τόπο και τις δυνατότητες που υπάρχουν. Πιστεύουμε στην προστιθέμενη αξία που μπορούν να δημιουργήσουν όλες οι συνέργειες».

«Δίκαιη ανάπτυξη»
Σχετικά με την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα, περιέγραψε ότι, «η ανάπτυξη πρέπει, να είναι βιώσιμη, με όρους οικονομικούς. Η ανάπτυξη πρέπει, να είναι πράσινη με όρους προστασίας του περιβάλλοντος και σίγουρα η ανάπτυξη πρέπει, να είναι δίκαιη. Πρέπει να τους αγγίξει όλους. Χρειαζόμαστε ένα άλμα και όχι ένα απλό βήμα».

«Η ισχύς εν τη ενώσει»
«Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας και τη συνεισφορά σας στην ευημερία και την ανάπτυξη της Πελοποννήσου. Η ισχύς εν τη ενώσει», ανέφερε κλείνοντας. Η τελετή των εγκαινίων συνεχίστηκε με την καθιερωμένη κοπή της κορδέλας και ξενάγηση στα περίπτερα των εκθετών.

Παρουσίες
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, η επιμελητηριακή κοινότητα, εκπρόσωποι φορέων και ο επιχειρηματικός κόσμος με την προσέλευση των επισκεπτών να είναι μεγάλη και συνεχής, δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 14 Απριλίου.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ενημερώνει όσους θέλουν να επισκεφθούν την έκθεση ότι όλες τις μέρες θα υπάρχει δωρεάν μίνι λεωφορείο από την πλατεία Κολοκοτρώνη προς τις εγκαταστάσεις της έκθεσης και αντίστροφα, ανά μία ώρα, σύμφωνα με τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης. Τις καθημερινές το λεωφορείο ξεκινά από την πλατεία Κολοκοτρώνη στις 4:00 μμ, και το Σαββατοκύριακο στις 10:00 πμ. Σημειώνεται ότι το τελευταίο δρομολόγιο από τις εγκαταστάσεις της έκθεσης είναι 21:15.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti