Η αντιπολίτευση στη Σπάρτη «μαζί» για την ανάπλαση της Παλαιολόγου

Ζητά νέα ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου - Ερωτήματα για ΔΕΠΑΝ και ΠΑΡΝΩΝ ΑΕ

Παρασκευή, 12 Απρίλιος 2024 18:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η αντιπολίτευση στη Σπάρτη «μαζί» για την ανάπλαση της Παλαιολόγου

Ολική επαναφορά του μείζονος ζητήματος της ανάπλασης της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, όπως αυτή εκτελείται στο κέντρο της Σπάρτης, αποφάσισαν οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις τού Δήμου Σπάρτης. Με κοινό αίτημά τους -που υπογράφεται από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων τους- οι παρατάξεις Τζανετέα, Βαλιώτη, Κανελλοπούλου και Δούκα, ζητούν ως μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση τού δημοτικού συμβουλίου, να τεθεί η ανάπλαση της εμβληματικής οδού, οι τρόποι και οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του εν εξελίξει έργου. Το θέμα κρίνεται επείγον, καθώς οι προθεσμίες στενεύουν.

Αφορμή για το αίτημα των δυνάμεων της δημοτικής αντιπολίτευσης στάθηκε το γεγονός, πως την Τρίτη (23/4) λήγει η παράταση που είχε δοθεί στην ανάδοχο εταιρεία από το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ως εκ τούτου δημιουργούνται εύλογες απορίες για το μέλλον τού έργου, την εξέλιξη και τη μορφή του. Ερωτήματα τίθενται επίσης και για το επόμενο στάδιο της ανάπλασης, προς Βορράν -έως τη διασταύρωση με Θερμοπυλών- και προς Νότον -έως τη διασταύρωση με Όθωνος Αμαλίας. Στο μικροσκόπιο μπαίνει η προγραμματική σύμβαση με το ΔΕΠΑΝ και η αναθεώρηση της σύμβασης με την «Πάρνων ΑΕ».

Συντονισμός των τεσσάρων
Όπως υπογραμμίζουν οι τέσσερις παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, επειδή «διαπιστώνουν ότι το ζωτικής σημασίας για την πόλη και τις επιχειρήσεις έργο Ανάπλασης τής Παλαιολόγου πλέον καρκινοβατεί», ενώ παράλληλα «δεν φαίνεται στον ορίζοντα κάποια προοπτική αντιμετώπισης των καθυστερήσεων από την πλευρά της αναδόχου εταιρίας», και με «μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης», προχωρούν στην υποβολή από κοινού πρότασης προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου «να φέρει στην επόμενη συνεδρίαση τού Σώματος ως μοναδικό θέμα συζήτησης το παραπάνω, πολύ σοβαρό πλέον, θέμα για την πόλη μας».

palaiologou

Η επιστολή στον πρόεδρο
του δημοτικού συμβουλίου
«Στις 23/4/2024 λήγει η παράταση που έχει δοθεί στον ανάδοχο του έργου ανάπλασης της οδού Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, από το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ως εκ τούτου, ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα ως προς την εξέλιξη του έργου και διαφαίνεται έντονη ανησυχία ως προς τις άμεσες και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις, στην κοινωνική και στην οικονομική ζωή της πόλης μας. Με την σύμφωνη γνώμη των δημοτικών συμβούλων που υπογράφουν το παρόν, σας καλούμε να εισάγετε προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το εξής θέμα: «Ανάπλαση Κωνσταντίνου Παλαιολόγου: Τρόπος και διαδικασίες ολοκλήρωσης έργου εν εξελίξει.»

Συγκεκριμένα, απευθύνουμε τα ακόλουθα ερωτήματα:
1. Θα εισηγηθεί η Δημοτική Αρχή παράταση ή όχι στην ανάδοχο εταιρεία, μετά την λήξη της τελευταίας παράτασης και βάσει των ρυθμών με τους οποίους εργάστηκε ο ανάδοχος κατά το τελευταίο εξάμηνο;

2. Πώς προτίθεστε να αντιμετωπίσετε τις κακοτεχνίες που εντοπίστηκαν και δημοσιεύθηκαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και ΜΜΕ, από έγκριτους μηχανικούς της πόλης μας, στο υπό κατασκευή τμήμα της Παλαιολόγου; Θα προβείτε σε περικοπές χρημάτων;

3. Έγινε όντως τις τελευταίες εβδομάδες νέα πληρωμή στον εργολάβο; Για ποιο λόγο;

Σε ό,τι αφορά στον τρόπο υλοποίησης Βορείου και Νοτίου τμήματος:
1. Έχετε όντως εγκρίνει Προγραμματική Σύμβαση με το Δ.Ε.Π.ΑΝ.; Αν ναι, τι περιλαμβάνει η εν λόγω σύμβαση;

2. Γιατί αναθεωρήσατε την υπάρχουσα σύμβαση με την εταιρία ΠΑΡΝΩΝ Α.Ε.;

Εξυπακούεται ότι κατά την συζήτηση του θέματος ενδέχεται να προκύψουν και πολλά ακόμα σχετικά ερωτήματα, δεδομένης της ανησυχίας όλων, δημοτικών συμβούλων και πολιτών, για την πορεία του εν εξελίξει έργου Ανάπλασης της Παλαιολόγου. Θεωρούμε επομένως απαραίτητη την άμεση ενημέρωση του Σώματος, ώστε τόσο οι συμμετέχοντες όσο και οι συμπολίτες μας να αποκτήσουν σφαιρική άποψη για τυχόν εξελίξεις και να διευκρινιστούν ασαφή σημεία.

Παρακαλούμε για την εισαγωγή του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, ως μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης.»

Την επιστολή υπογράφουν οι Ντία Τζανετέα, Αναστάσιος Γκολέμης, Γεωργία Δεδεδήμου, Νίκη Ζαχαράκη, Ηλίας Κανελλάκης, Γιάννης Καρμοίρης, Νίκος Τσούκλερης, Βαγγέλης Βαλιώτης, Γιώργος Κουρεμπής, Νίκος Φλώρος, Αναστασία Κανελλοπούλου, Μαρία Τσιρώνη και Πέτρος Δούκας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti