Αντιπυρική περίοδος από 15 Απριλίου στην Λακωνία

Απόφαση που αφορά όλη την Πελοπόννησο και νήσους

Σάββατο, 13 Απρίλιος 2024 14:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντιπυρική περίοδος από 15 Απριλίου στην Λακωνία

Νωρίτερα ξεκινά φέτος η αντιπυρική περίοδος στη Λακωνία, όπως και σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, κατόπιν σχετικής Απόφασης. Πρόκειται για ενέργεια που λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενη και σε αρκετές περιπτώσεις ζητούμενη, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, οι οποίες ευνοούν την εκδήλωση και εξάπλωση πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Πελοποννήσου είχε προβεί σε έκτακτη απαγόρευση της χρήσης πυρός στην ύπαιθρο κατά το διάστημα 7-10 Απριλίου.

Τελικά, μετά από εισηγήσεις των διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς, υπογράφηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Νήσων, Υποστράτηγο ΠΣ Δημήτριο Γεωργανά, απόφαση που αφορά στην έναρξη του χρονικού ορίου απαγόρευσης χρήσης πυρός από τις 15/4/2024.

Η απόφαση περιλαμβάνει τις εκτάσεις που αναφέρονται στο πεδίο εφαρμογής της 9/2021 Πυροσβεστικής διάταξης, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τις νήσους Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και για τις νήσους Κύθηρα, Σπέτσες, Πόρο, Ύδρα και Μέθανα της Περιφέρειας Αττικής.

Σε κοινοποίηση της απόφασης που απαγορεύει τη χρήση πυρός προέβη και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει έκκληση στους πολίτες να τηρήσουν τα σχετικά με την απαγόρευση, «για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti