«Να κηρυχθεί άγονο το Νοσοκομείο της Σπάρτης τώρα» ζήτησε και ο Θ. Δαβάκης

Σάββατο, 13 Απρίλιος 2024 15:04 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Να κηρυχθεί άγονο το Νοσοκομείο της Σπάρτης τώρα» ζήτησε και ο Θ. Δαβάκης

Στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε την Παρασκευή, πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Υγεία, ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης. Στην ίδια γραμμή με τους συναδέλφους του βουλευτές της Λακωνίας, ο κ. Δαβάκης σημείωσε, κατά την ομιλία του, ότι προσυπογράφει και την κατατεθείσα τροπολογία από την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νάγια Γρηγοράκου, με το αίτημα να ενταχτεί το Νοσοκομείο Σπάρτης στις άγονες και προβληματικές περιοχές Α΄ Κατηγορίας.

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο βουλευτής Θ. Δαβάκης ανέφερε:
«Ζήτησα και πάλι από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, να κηρυχθεί το Νοσοκομείο της Σπάρτης ως “άγονο”, προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερη κινητροδότηση στους γιατρούς να το επιλέγουν στις σχετικές προκηρύξεις, αφού και πρόσφατα δεν υπήρξε ενδιαφέρον σε κρίσιμες ιατρικές ειδικότητες.

Ένα αίτημα που είχα θέσει και στην πρόσφατη, μετά από πρωτοβουλία μου, συνάντηση στις 22/3/2024 με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τις διοικήσεις και τους ιατρούς των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων.

Μάλιστα, κατά την ομιλία μου από το βήμα της Βουλής δήλωσα ότι προσυπογράφω και την κατατεθείσα τροπολογία από την συνάδελφο Νάγια Γρηγοράκου με το ίδιο αίτημα.

Επεσήμανα, ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία μας, μεταφέρεται στη λειτουργία των υγειονομικών μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης, δηλαδή των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του Νομού, ενώ ζήτησα την ενίσχυσή τους και τον επανασχεδιασμό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την ανακατανομή των Περιφερειακών Ιατρείων.

Στη συνέχεια ζήτησα από την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση που θα παρέχει τη δυνατότητα στους Δήμους να δίνουν οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς, όπως προβλέπεται για τις ορεινές και νησιωτικές περιοχές.

Θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ εκ του σύνεγγυς όλες τις εξελίξεις αναφορικά με το θέμα και προσδοκώ το προσεχές διάστημα οι προσπάθειες μας να έχουν αποτέλεσμα.»

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti