Θεοχάρης: «Δεν θα δεχτούμε αναιτιολόγητες αυξήσεις στα καύσιμα»

Δευτέρα, 15 Απρίλιος 2024 00:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θεοχάρης: «Δεν θα δεχτούμε αναιτιολόγητες αυξήσεις στα καύσιμα»

Επιπτώσεις και στην ελληνική οικονομία είναι πιθανόν να επιφέρουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Σε αυτές αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας την Κυριακή στο «Mega».

Όπως εξήγησε, «βραχυπρόθεσμα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι αγορές θα αντιδράσουν σπασμωδικά. Τώρα, τις πρώτες ημέρες, θα δούμε αυξήσεις, όσο τουλάχιστον υπάρχει ανησυχία και αμφιβολία για την εξέλιξη της κατάστασης. Ωστόσο, οι αναλύσεις είναι καθησυχαστικές και είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον τρόπο εξέλιξης των πραγμάτων, αυτό να επιβεβαιωθεί και να εξελιχθεί προς την κατεύθυνση της μη κλιμάκωσης ή ακόμα καλύτερα και της αποκλιμάκωσης».

«Εμείς από την πλευρά μας είναι σημαντικό να μη δεχθούμε αναιτιολόγητες αυξήσεις σε αποθέματα καυσίμων που έχουν ήδη τιμολογηθεί και φορολογηθεί», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης. Τόνισε δε ότι «η Πολιτεία έχει τους μηχανισμούς για να κάνει τους ελέγχους. Είναι προφανές ότι αυτή η περίοδος, που υπάρχει αναταραχή, είναι η περίοδος που όλοι οι μηχανισμοί πρέπει να είναι σε εγρήγορση. Είτε έχουν σχέση με την αισχροκέρδεια, είτε έχουν σχέση με τη φοροδιαφυγή. Τις επόμενες ημέρες θα είναι στους δρόμους τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ και της ΔΙΜΕΑ, ώστε να πραγματοποιούν ελέγχους».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti