Μέχρι την Ελβετία η αίγλη της Ελαφονήσου και του Παυλοπετρίου

Εκδήλωση στη Βασιλεία παρουσία της αντιδημάρχου Αρώνη

Δευτέρα, 22 Απρίλιος 2024 17:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μέχρι την Ελβετία η αίγλη της Ελαφονήσου και του Παυλοπετρίου

Μία μοναδική εκδήλωση που στο επίκεντρό της είχε την Ελαφόνησο, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Κύκλος των Φίλων της Ελλάδας στη Βασιλεία της Ελβετίας, με αφορμή την βράβευση απερχόμενου μέλους του.

Σε έναν μουσειακό χώρο, μέσα σε κλίμα θερμής υποδοχής και φιλοξενίας, αναδείχθηκε με αγάπη το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και η μοναδικότητα του αρχαιολογικού θησαυρού του «Παυλοπετρίου της Ελαφονήσου».

Η αποδοχή και το ενδιαφέρον ήταν διάχυτα στο χώρο μετά την κεντρική ομιλία από την αντιδήμαρχο Ελαφονήσου, Μαρία Αρώνη, για το αρχαιολογικό «θαύμα» της προϊστορικής εποχής. Στο κοινό, μεταξύ άλλων, βρίσκονταν σπουδαίοι επιστήμονες και ερευνητές -Έλληνες και Ελβετοί- όλων των επιστημονικών κλάδων, συγκροτώντας έτσι ένα διεθνές και ευρωπαϊκό ακροατήριο.

Από την πρώην πρόεδρο και ιδρύτρια του συλλόγου, Κατερίνα Βάλλη-Σαββίδη (βραβευμένη με το Παράσημο του Τάγματος της Ευποιίας), καθώς και από την νυν πρόεδρο Δρ. Μπούτσικα Κωνσταντίνα (βιολόγο-ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας), δόθηκε η υπόσχεση για συνεργασία στην προβολή, ανάδειξη και προστασία του Παυλοπετρίου.

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti