
Σε διπλή συνεδρίαση συγκαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, την Τετάρτη 22 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού δημαρχείου.
Η πρώτη συνεδρίαση ξεκινά στις 5:00 μμ, με μοναδικό θέμα συζήτησης τη «Διάθεση χώρων προεκλογικής προβολής, ενόψει εκλογών της 9ης-6-2024, για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Ακολουθεί στις 5:15΄ μμ, νέα συνεδρίαση με 8 θέματα ημερήσιας διάταξης με την παράταση της προθεσμίας του έργου ανάπλασης της Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, να κυριαρχεί.
Πιο συγκεκριμένα:
-Ενημέρωση επί της Έκθεσης Εσωτερικού Ελέγχου για το έτος 2023 στο Δήμο Σπάρτης (Ν.4795/2021) – Εισηγητής: Στέφανος Βρεττάκος.
-Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ» – Εισηγητής: Παναγιώτης Παυλής.
-Παράταση μίσθωσης ακινήτου για το ΚΕΠ Μυστρά – Εισηγητής: Χρήστος-Άγγελος Αντωνάκος.
-Λύση σύμβασης μίσθωσης με την ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία «ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΣ Α. & ΣΙΑ Ο.Ε.» σε ακίνητο επί της οδού Κων/νου Παλαιολόγου Αρ. 63-65 – Εισηγητής: Χρήστος-Άγγελος Αντωνάκος.
-Κατανομή ποσού 88.666,80 (B’ κατανομή 2024) για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σπάρτης – Εισηγητής: Θεοφάνης Λάζαρης.
-Άνοιγμα λογαριασμών ειδικού σκοπού σε λογαριασμό του Δήμου, για κατάθεση πάγιας προκαταβολής κοινοτήτων και ορισμός υπεύθυνου κίνησης λογαριασμού – Εισηγητής: Χρήστος-Άγγελος Αντωνάκος.
-Λήψη απόφασης υπέρ του ψηφίσματος του Συλλόγου Τριτέκνων Οικογενειών Ν. Λακωνίας με θέμα «ΛΥΣΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ, ΤΩΡΑ!» – Εισηγητής: Στέφανος Βρεττάκος
-Λήψη απόφασης υπέρ της Συνθήκης Απαγόρευσης των Πυρηνικών Όπλων – Εισηγητής: Στέφανος Βρεττάκος.