«Στηρίζουμε τη Σπάρτη μας» και στις χειμερινές εκπτώσεις

Ξεκινούν τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου - Το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου στους καταναλωτές

Σάββατο, 11 Ιανουάριος 2025 08:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Στηρίζουμε τη Σπάρτη μας» και στις χειμερινές εκπτώσεις

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες, όπως υπενθυμίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης, ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων έχουν ήδη ξεκινήσει τις προσφορές.

Ο σύλλογος της Σπάρτης, δια του προέδρου του Γιάννη Καρβουνιάρη και του γενικού γραμματέα Νίκου Πουλόπουλου, απευθύνεται στο καταναλωτικό κοινό, υπογραμμίζοντας ότι «είναι σημαντικό να στηρίξουμε την αγορά της πόλης μας ακόμη περισσότερο τις δύσκολες αυτές εποχές που διανύουμε».

Συγχρόνως, προτρέπει τις επιχειρήσεις, να μεριμνήσουν ιδιαιτέρως για την καλύτερη εξυπηρέτηση και το όφελος των πελατών τους.

Έτοιμες οι επιχειρήσεις να προσφέρουν
ποιότητα και χαμηλές τιμές
Ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης διαβεβαιώνει πως «οι επιχειρήσεις της πόλης μας είναι έτοιμες, με ποικιλία προϊόντων και εκπτώσεις, να δώσουν στο καταναλωτικό κοινό μια ευχάριστη αγοραστική εμπειρία, εξυπηρέτηση, ποιότητα, με χαμηλές τιμές σε ένα ασφαλές και έμπιστο περιβάλλον, που μόνο με την φυσική παρουσία μπορεί να απολαύσει ο καταναλωτής». Ο σύλλογος παρακινεί, κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, να «στηρίζουμε ο ένας τον άλλον», να «στηρίζουμε την τοπική αγορά» και να «στηρίζουμε τη Σπάρτη μας».
 
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
Για την ασφαλέστερη και συνετή διενέργεια των αγορών τους, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας καλεί τους καταναλωτές να έχουν κατά νου, μεταξύ άλλων, ότι:
- Θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς, στα σημεία όπου πωλούνται τα προσφερόμενα προϊόντα, η αρχική και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων, με αναφορά στην κατάλληλη μονάδα μέτρησης ανά προϊόν.
- Σε κάθε ανακοίνωση περί μείωσης τιμής υποδεικνύεται η προγενέστερη τιμή που εφάρμοζε ο έμπορος για καθορισμένο χρονικό διάστημα πριν από την εφαρμογή της μείωσης της τιμής.
- Εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού.
- Αν οι εκπτώσεις, προσφορές ή οποιαδήποτε ανακοίνωση περί μείωσης της τιμής είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό της έκπτωσης ή ως προς τις τιμές ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση ή σε προσφορά προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται σε βάρος του εμπόρου πρόστιμο έως το 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι μικρότερο από 20.000 ευρώ. Αν στον έμπορο επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το ανώτατο ύψος του προστίμου προσαυξάνεται στο 4% του ετήσιου κύκλου εργασιών του.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή

Πρόσφατα Νέα

Koutsoviti

Η δική σας είδηση