Έξι ρογράμματα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης για εκπαιδευτές

Έξι προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών και στελεχών Δια Βίου Μάθησης της γενικής γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης...
Παρασκευή, 28 Ιανουάριος 2011 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έξι ρογράμματα εξ αποστάσεως επιμόρφωσης για εκπαιδευτές

Έξι προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών και στελεχών Δια Βίου Μάθησης της γενικής γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων θα πραγματοποιηθούν από το Φεβρουάριο μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται συγκεκριμένα για προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που αφορούν στην:

  •  Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων (διάρκειας 100 ωρών)
  •  Επιμόρφωση Στελεχών Διοίκησης (διάρκειας 25 ωρών)
  •  Επιμόρφωση Στελεχών Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (διάρκειας 25 ωρών)
  •  Επιμόρφωση Εκπαιδευτών και Στελεχών για Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες (διάρκειας 25 ωρών)
  •  Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών ΣΔΕ (διάρκειας 25 ωρών)
  •  Επιμόρφωση Εκπαιδευτών και Στελεχών στη Διαδικτυακή Μάθηση (διάρκειας 25 ωρών)


Για κάθε  πρόγραμμα 25 ωρών προβλέπονται δεκαπέντε ώρες που πραγματοποιούνται από απόσταση και άλλες δέκα μέσω δύο συντονιστικών εκπαιδευτικών συναντήσεων μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενων (διάρκειας πέντε ωρών έκαστη), κατά την διάρκεια των οποίων δεν επιτρέπεται να απουσιάζουν οι συμμετέχοντες.

Στο πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» διάρκειας 100 ωρών, οι εβδομήντα πέντε ώρες πραγματοποιούνται από απόσταση και οι είκοσι πέντε μέσω πέντε διά ζώσης συντονιστικών εκπαιδευτικών συναντήσεων μεταξύ εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενων (διάρκειας πέντε ωρών), κατά την διάρκεια των οποίων υπάρχει η δυνατότητα για μία μόνο απουσία αλλά όχι στην πρώτη και στην τελευταία συνάντηση.

Σημειώνεται, ότι ο ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε τμήμα ανέρχεται στα είκοσι άτομα. 

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.ideke.edu.gr/. ή να επικοινωνούν με την αρμόδια για το διοικητικό συντονισμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων στην Πελοπόννησο κ. Θεοδώρα Καραντούνη, καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο 2710-223139 (e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..)

Το Έργο «Ο Σχεδιασμός και η Υλοποίηση Προγραμμάτων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και Στελεχών Διά Βίου Μάθησης» απευθύνεται σε εκπαιδευτές ενηλίκων και στελέχη της γενικής γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων, εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στους Άξονες: «ΑΠ 7», «ΑΠ 8», «ΑΠ 9» και συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και από εθνικούς πόρους.

Βασικός σκοπός του έργου είναι η συνεχής αναβάθμιση των γνώσεων, των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των εκπαιδευτών και των στελεχών της διά βίου μάθησης με το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti