Στην Τρίπολη μεταφέρονται οι υπηρεσίες του Παν/μίου Πελοποννήσου

Την προεκλογική του υπόσχεση για συγκέντρωση των διοικητικών υπηρεσιών στην έδρα του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη και ηλεκτρονική διασύνδεσή τους με...
Παρασκευή, 02 Απρίλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην Τρίπολη μεταφέρονται οι υπηρεσίες του Παν/μίου Πελοποννήσου

Την προεκλογική του υπόσχεση για συγκέντρωση των διοικητικών υπηρεσιών στην έδρα του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη και ηλεκτρονική διασύνδεσή τους με τις γραμματείες των τμημάτων και σχολών, φαίνεται να τήρησε ο πρύτανης Πελοποννήσου κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Ο παραλογισμός που ίσχυε και μάλιστα με τη συναίνεση των προηγούμενων προσωρινών διοικήσεων ακόμα και του προέδρου, με απόφαση του κ. Παπαθεοδώρου, έλαβε τέλος.
Συγκεκριμένα, ο πρύτανης Πελοποννήσου έλαβε απόφαση οι υπηρεσίες του πανεπιστημίου, οι οποίες μέχρι σήμερα στεγάζονταν στην Αθήνα, να μεταφερθούν στην έδρα του Πανεπιστημίου, δηλαδή στην Τρίπολη. «Δεν είναι δυνατόν ένα περιφερειακό Πανεπιστήμιο να διοικείται από την Αθήνα», τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου.
Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί, ότι οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου στην Αθήνα, κατόπιν καταγγελιών τους, δέχτηκαν πολλές επιθέσεις από αγνώστους, ενώ μάλιστα είχε τεθεί σε κίνδυνο η σωματική τους ακεραιότητα. Θέμα εξίσου σημαντικό, το οποίο όπως φαίνεται, συνέβαλλε καθοριστικά ώστε να επισπευτούν οι περαιτέρω διαδικασίες μεταφοράς των υπηρεσιών από την Αθήνα στην Τρίπολη.
Αναλυτικότερα η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου έχει ως εξής:
«Μετά από εισήγηση του Πρύτανη καθηγητή κ. Θεοδώρου Παπαθεοδώρου, το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφασίζει ότι δεδομένης της εκ νόμου υποχρέωσης για συγκέντρωση των υπηρεσιών στη διοικητική έδρα του Πανεπιστημίου και της ανάγκης για εύρυθμη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών, την εγκατάσταση του ΕΛΚΕ και των άλλων υπηρεσιών που μέχρι σήμερα λειτουργούν στην Αθήνα, στη διοικητική έδρα του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη.
Η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών και η λειτουργία τους στην Τρίπολη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2010.
Παράλληλα, το Πρυτανικό Συμβούλιο έλαβε γνώση των καταγγελιών του υπηρετούντος σήμερα στην Αθήνα διοικητικού προσωπικού περί επαναλαμβανομένων κρουσμάτων επιθετικών συμπεριφορών από αγνώστους, που έθεσαν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα διοικητικών υπαλλήλων και δημιουργούσαν ανασφαλές και απειλητικό εργασιακό περιβάλλον στο προσωπικό. Για τους παραπάνω λόγους και δεδομένης της εκ νόμου υποχρέωσης για συγκέντρωση των υπηρεσιών στην Τρίπολη μετά από την εκλογή Πρυτανικών Αρχών στο Πανεπιστήμιο, το Πρυτανικό Συμβούλιο αποφάσισε τη λήξη της μίσθωσης των γραφείων επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου 52, στον 6ο όροφο, από 1ης Ιουλίου 2010 κατά της καταγγελίας της σχετικής σύμβασης.
Τέλος βάσει αυτής της απόφασης, το Πρυτανικό Συμβούλιο επιφόρτισε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Πανεπιστημίου να προβούν άμεσα στην απαραίτητη ενημέρωση του μισθωτή».
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti