Επικαιρότητα

Άρθρα

ΖΩΔΙΑ

Αν η μέρα ξεκινήσει με τον/την προϊστάμενο σου να σου την λέει ή με ένα καυγά με τους γονείς σου, μάλλον θα βρεθείς να βράζεις στο ζουμί σου που δεν μπορείς να αντιμιλήσεις όπως θες! Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει μετά να ξεσπάσεις στον/στην σύντροφο σου ή τους φίλους σου! Άλλο νεύρα και άλλο ανοησία.
«Τι όμορφη μέρα που ξημέρωσε! Πόσο ωραία μυρίζει ο άνεμος της αυγής. Αχ και να απολάμβανα ένα καφεδάκι στην αγκαλιά εκείνου/ης που με αγαπάει με θέα τη θάλασσα.»… Γκχμ, γκχμ… Ταύρε μην ονειροπολείς ενώ δουλεύεις! Δεν τη γλιτώνεις τη κατσάδα αν συνεχίσεις έτσι!
Ναι, προφανώς καριέρα και κοινωνική ζωή δεν ταιριάζουν εύκολα – σιγά τα νέα! Όμως αυτές τις μέρες, αυτό το τετριμμένο πρόβλημα επανέρχεται πιο έντονο από ποτέ να εγκατασταθεί στην καθημερινότητα σου. Με δύο λόγια: υπερωρίες και τεράστιος εργασιακός φόρτος από τη μια, γκρίνια και νεύρα από φίλους ή/και τον/την σύντροφο σου από την άλλη.
Μπορεί να νομίζεις πως ο τρόπος που εκφράζεις τα συναισθήματα σου κάνει προφανές σε όλους σε τι κατάσταση βρίσκεσαι. Bad news: Δεν είναι! Δεν μπορείς να απαιτείς από τους άλλους να διαβάζουν το μυαλό σου κάθε δευτερόλεπτο για να ξέρουν τι σου συμβαίνει. Πες τα ρε παιδάκι μου απʼ έξω σου και όχι από μέσα σου αυτά που νιώθεις!
Ίσως δεν το καταλαβαίνεις ή δεν μπορείς να το ορίσεις ακριβώς με λόγια, αλλά βρίσκεσαι σε μια περίοδο συναισθηματικής κάθαρσης. Συναισθηματικό δηλητήριο βγαίνει από τον οργανισμό σου με τη μορφή αναμνήσεων, ονείρων, επαναπροσεγγίσεων ή αναπάντεχων συναντήσεων με το παρελθόν αυτές τις μέρες. Τελευταίες σταγόνες έμειναν πια... Μη κωλώσεις τώρα στο τέλος!
Δεν υπάρχει πιθανόν καλύτερος τρόπος να προκαλέσεις κάποιον/α που σε κρατάει σε απόσταση (ερωτικής) ασφάλειας απʼ το να του/της αποδείξεις έμπρακτα πως δεν πρόκειται να είσαι στο εξής η εύκολη λύση του/της. Πως; Απόδειξε του/της πως η κοινωνική σου ζωή δεν εξαρτάται μόνο απʼ αυτόν/η. Και που ξέρεις, οι νέες παρέες ίσως και να είναι πιο ενδιαφέρουσες…
Αν το μυαλό σου κρατούσε λογαριασμό από τις υπερωρίες που το αναγκάζεις να εργάζεται, τότε κάποια στιγμή θα πρέπει να αιτηθεί άδεια μεγαλύτερη του ενός μήνα. Είτε γιατί αισθάνεσαι ότι πρέπει να αποκτήσεις τώρα περισσότερες γνώσεις, είτε γιατί θες να βρεις τρόπους για να κάνεις τη ζωή σου πιο πρακτική, το αποτέλεσμα είναι ένα: το πιέζεις στα άκρα!
Αν μου υποσχεθείς πως μέχρι το απόγευμα θα τα βγάλεις πέρα με την νευρική/ευέξαπτη διάθεση σου, θα σου υποσχεθώ κι εγώ πως από το βράδυ κι έπειτα θα έχεις τόση διάθεση/ενέργεια που και μʼ αλυσίδες να σε δέσουν δε μασάς! Σύμφωνοι;
Ό,τι κι αν κάνεις μέχρι το μεσημέρι δεν πρόκειται ούτε να καταγραφεί ούτε να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου – αφέσου, ξέσπασε, φλέρταρε, τσακώσου, προκάλεσε μέχρι τελικής πτώσης (συμπληρώνεις κατά βούληση)… Μόνο σε παρακαλώ, μια χάρη: το βράδυ κράτα και μερικές ώρες για ξεκούραση/χαλάρωση.
Αυτό που περισσότερο έχεις ανάγκη σήμερα δεν είναι η αγκαλιά του/της καλού/καλής σου (ή όχι μόνον αυτή στην τελική). Θέλεις το σπίτι σου να ζεστάνει από ανθρώπινες παρουσίες ή να βρεθείς σε ένα φιλικό σπίτι που παρέχει θαλπωρή και χαλάρωση. Τι περιμένεις; Ανοίγεις κινητό, ψάχνεις τον κατάλογο, παίρνεις τηλέφωνα! Πάρε πρωτοβουλία!
Αυτές τις μέρες είναι πιθανό να έχεις συγκρούσεις με φίλους/ες ή/και τον/την σύντροφο σου γιατί θα σου ζητήσουν (τι ποιο δύσκολο;) να μην αντιδράς σε κάθε διαφωνία τους λες και σε μαχαιρώνουν. Μικρέ μου/Μικρή μου δραματικέ ηθοποιέ εσύ!
Σήμερα θυμήσου να λες «Ναι» σε προτάσεις από ανθρώπους που ξέρεις 100% πως δεν θα έχουν νεύρα, ένταση, παρανοϊκές εξάρσεις, παράλογα παράπονα και κατεβασμένες μούρες ενώ θα είστε μαζί. (Προς το βράδυ μην αποκλείεις να έχεις μικρές εντάσεις με συγγενείς ή φίλους όμως, όσο γρήγορα ξεσπούν, εξίσου γρήγορα τις ξεχνάς!)