Άρθρα

ΖΩΔΙΑ

Αν καταφέρεις η μέρα να κυλήσει ομαλά, δηλαδή να εργαστείς και όχι να σκοτωθείς κι αντί να επιμένεις (που πάντα σου δημιουργεί νεύρα) απλά να αδιαφορείς για τις διαφωνίες των γύρω σου, τότε θα είναι τέτοια η αίσθηση ηρεμίας που θα νιώσεις, που δεν θα αναγνωρίζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη!
Επειδή αυτό που πραγματικά θα έχεις ανάγκη στο τέλος της ημέρας (που ναι, θα έχει εντάσεις στη δουλειά με αφορμή τις επιδόσεις σου) θα είναι η παρέα οικιών προσώπων, προτίμησε να κάνεις κάτι ήσυχο απόψε το βράδυ. Ποτέ άλλωστε δεν χρειαζόσουν κάτι περισσότερο από δύο καλούς φίλους και ένα γευστικό κρασί για να χαλαρώσεις.
Είναι μια από τις σπάνιες συγκυρίες που δεν χρειάζεται να ιδρώσεις να εξηγήσεις με λόγια ή μ' επιχειρήματα τις πράξεις σου. Εμπιστεύσου το ένστικτο σου άφοβα τις επόμενες μέρες. Δεν θα πέσεις έξω!
Καρκίνε, ας είμαστε ειλικρινείς: σε έχει βοηθήσει έστω στο ελάχιστο τους τελευταίους μήνες αυτή η συνεχής προσπάθεια εκλογίκευσης του ερωτικού ανικανοποίητου; Τότε γιατί το συνεχίζεις και δεν αποδέχεσαι ότι, μέχρι νεοτέρας, η επικοινωνία μυαλού – καρδιάς παραμένει βραχυκυκλωμένη;
Αποπνέεις αέρα υπεροχής και επικοινωνιακό δυναμισμό ισχύος ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ. Συνεπώς γιατί δεν επιδιώκεις να κάνεις τώρα συζητήσεις που αφορούν το επαγγελματικό σου μέλλον; Ε; Ε;
Πράγματι είναι σπάνιο φαινόμενο η εύκολη/απροβλημάτιστη αλληλεπίδραση σου με τους γύρω σου. Όμως είναι χαζό τις μέρες που όντως συμβαίνει αυτό (όπως σήμερα) να φοβάσαι μήπως αν... Μη φοβάσαι και μίλα με τους ανθρώπους γύρω σου!
Ζυγέ, τελευταία ένα κομμάτι του εαυτού σου θέλει να φορέσει συνηθισμένα casual ρούχα και μαύρα γυαλιά και να αφομοιωθεί μέσα σε ένα άμορφο πλήθος. Ένα άλλο κομμάτι σου επιθυμεί να γίνει το κέντρο του σύμπαντος, ερωτικά και επαγγελματικά. Το κακό είναι πως αυτοί οι δύο εαυτοί σου αγνοούν απόλυτα ο ένας την ύπαρξη του άλλου...
Σήμερα υπάρχει ο δικός σου τρόπος σκέψης, η δική σου στάση, τα δικά σου θέλω. Οι γύρω σου έχουν την δυνατότητα είτε να τα υιοθετήσουν, είτε να μην ασχοληθούν. Κι αν διαφωνούν; Θα μάθουν πως το κεντρί σου δεν βρίσκεται μόνο στις πράξεις, αλλά πρωτίστως, στις λέξεις σου.
Είναι απʼ αυτές τις μέρες που ξυπνάς και λες: «Πάλι καλά που υπάρχει και η δουλειά και το μυαλό μου δεν τριγυρίζει σε ανθρώπους που δεν άξιζαν τον κόπο!». Τώρα αν τυχαίνει να μην εργάζεσαι σήμερα, τι να σου πω; Κάνε τα οικιακά στη χειρότερη!
Υπάρχουν μερικές μαγικές στιγμές. Είναι μόνο στιγμές, δευτερόλεπτα μέσα στο χρόνο που αισθάνεσαι πως η ζωή σου βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι και εσύ εκπληρώνεις τις δυνατότητες σου στο έπακρο. Σήμερα, με αφορμή ένα κομπλιμέντο στη δουλειά ή το χάδι του/της συντρόφου σου, μπορεί να νιώσεις έτσι. (Ο αστρολόγος σου ζηλεύει)
Σήμερα έχεις ανάγκη από απόλυτη ηρεμία, ιδιωτικότητα, χώρο και χρόνο για τον εαυτό σου. Και δεν σε νοιάζει πόσο κοντινός σου είναι ο/η άλλος/η που έχεις απέναντι σου (σύντροφος, γονιός, συγγενής, φίλος, παιδί, εγγόνι…), αν προσπαθήσει να σε πιέσει ή να παραβιάσει αυτή σου την ανάγκη, αλλοίμονο του/της!
Η αλήθεια είναι πως στα περισσότερα ζητήματα της ζωής σου είσαι αρκετά λογικός/η και απόλυτα προσγειωμένος/η. Σε όλα εκτός από τις προσωπικές σου σχέσεις. Σήμερα επανέρχεται το γνωστό δίλλημα: το μυαλό σου σού λέει πως πρέπει να δώσεις ακόμη μια ευκαιρία για μια σημαντική (ερωτική ή φιλική) σχέση, όμως η καρδιά σου λέει ένα στοιχειωμένο: «Προχώρα! Προχώρα!»

Πολιτιστικά