Επικαιρότητα

ΖΩΔΙΑ

Πολύ περισυλλογή έχει πέσει ρε παιδί μου. Και δεν εννοώ ότι δεν μιλάς σε άνθρωπο αλλά πως πίσω από κάθε κουβέντα, συζήτηση, χαμόγελο κρύβεις επιμελώς μια παλέτα μερικών χιλιάδων συναισθηματικών αποχρώσεων. Μην γκρινιάζει! Όταν δεν μπορείς να βρεις άκρη είναι που γίνεται ενδιαφέρουσα η ζωή, έτσι δεν έλεγες πάντα;
Ταύρε, τι παράξενες διαθέσεις που έχεις! Μέχρι χθες βρισκόσουν μεταξύ φθοράς και νωχέλειας και σήμερα από το πρωί κεφάκια; Άντε χαλάλι σου αν είναι να χαμογελάς...
Δίδυμε, η πρώτη εντύπωση της μέρας αποτυπώνεται σαν στάμπα στους γύρω σου. Συνόδευσε λοιπόν το «Καλημέρα!» με τόνο σκληροπυρηνικής σοβαρότητας και αυτό το αντίστοιχο βλέμμα. Ναι, αυτό που ψαρώνει κόσμο. Ξέρεις εσύ...
Οι μεγαλύτερες αλλαγές ξεκινούν απʼ τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα κι αν υπάρχει ένα τεράστιο στοίχημα για όλους τους Καρκίνους είναι σταδιακά να δίνουν λίγη μεγαλύτερη αξία στην εκλογίκευση των καταστάσεων και να μην ευνοούν 101% το ένστικτο. Ίσως αν τις επόμενες μέρες αντιμετωπίσεις την ψυχρή αλήθεια για μερικές συνεργασίες/σχέσεις στη ζωή σου να καταλάβεις την αξία αυτής της αλλαγής.
Λέοντα, σου έχω ή δεν σου έχω πει να μην παίρνεις τόσο στα σοβαρά τα λόγια των άλλων (σκέψου τον αστρολόγο να προσπαθεί να πάρει ένα δήθεν δασκαλίστικο ύφος); Κάθεσαι και χαλιέσαι πρωινιάτικο με τα παιχνιδάκια εκείνου/ης που σ' ενδιαφέρει/ελκύει; Για πάρ' το πιο χαλαρά!
Φοβάσαι τη μοναξιά περισσότερο από όσο επιτρέπεις στους γύρω σου να καταλάβουν. Η εικόνα της επιστροφής σου σε ένα άδειο από ανθρώπους σπίτι μετά από μια εξαντλητική μέρα στη δουλειά είναι το ανάθεμα της ζωής σου. Και όμως αφήνεις σε κάθε ευκαιρία αυτό το φόβο να γίνει άμυνα και κυνισμός – δηλαδήσ τα όπλα με τα οποία σκοτώνεις τα συναισθήματά σου. Γιατί άραγε;
Ο έρωτας, το δώρο των θεών στους ανθρώπους, λένε οι περισσότεροι/ες Ζυγοί. Και μετά συμπληρώνουν: που (σχεδόν) πάντα σκοτώνεται από την καθημερινή ρουτίνα, την πραγματικότητα με τα χίλια δυο κουτάκια, προγράμματα και τις συνεχείς υποχρεώσεις. Γι' αυτό, αντίθετα από τον μύθο που τους θέλει πάντα σε μια σχέση, είναι οι πρώτοι/ες που θα την αναθεματίσουν όταν πάψει να είναι μαγική. Αυτό που ποθούμε πιο πολύ είναι αυτό που θα μισήσουμε σφόδρα.
Εντάξει δεν είναι και το πιο συνηθισμένο να μπαίνεις σε αγαπησιάρικη φάση αλλά αφού υπάρχουν κι αυτές οι μέρες, γιατί να μην τις εκμεταλλευτείς; Αν είσαι σε σχέση ξέρουμε με ποιον/α θα είσαι, αλλά αν δεν είσαι υπάρχουν, τόσα ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις: κέρνα καφέ τον/την κολλητό/ή σου, κάνε δωράκια στα παιδιά σου/ανιψάκια σου/βαφτιστήρια σου! Γίνε η αιτία να χαμογελάσουν μερικοί άνθρωποι γύρω σου!
Μακάρι να μπορούσε κάποιος να εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στην ψυχή ενός/μιας Τοξότη. Μακάρι να αποδιδόταν με λόγια αυτό το κράμα ελευθερίας - προσδοκίας - απογοήτευσης που εναλλάσσονται σε όλα τα γεγονότα και τις σχέσεις της ζωής σου. Δεν είσαι άπιστος/η, δεν είσαι κακός/ή, απλά αναζητάς μια ένωση πέρα από τον έρωτα. Ζητάς το απόλυτο. Γι' αυτό και όταν είσαι μόνος/η, νιώθεις σαν τον πιο μοναχικό άνθρωπο στο σύμπαν.
Από τη στιγμή που τον/την γνώρισες δεν μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου. Όσο τσακώνεσαι, τόσο τον/την θες παραπάνω. Όσο σε εκνευρίζει και θες να του/της ρίξεις μια μπουνιά, άλλο τόσο σε πιάνει μια ορμή να τον/την παρασύρεις στο κρεβάτι. Χάος, παράνοια, πάθος στην νιοστή... Α και για τους/τις ελευθέρους/ες, ο στόχος υπάρχει αλλά πώς να βγει από μέσα σας το ρημάδι το «Σʼ αγαπώ».
Υδροχόε, σύνελθε μην κουβαληθώ εκεί κι αρχίσω να σε ταρακουνάω μήπως και ξυπνήσεις και καταλάβεις πως δεν είσαι δούλος στην αρχαία Αίγυπτο! Για δουλείες που δεν πληρώνεσαι όσο προσφέρεις δεν αξίζει να αγχώνεσαι και να χαλιέσαι! Για πάρε λίγο πάνω σου και πρόσεξε τον εαυτό σου!
Αν και το θέμα που καίει είναι οι σχέσεις, ένας Ιχθύς σπάνια μιλά γιʼ αυτές με όρους ποιότητας – λες και οποιαδήποτε σχέση, οποιοσδήποτε άνθρωπος σου κάνει αρκεί να είναι εκεί. Αυτό είναι και το θέμα που επανέρχεται ξανά αυτές τις μέρες. Θα κυνηγήσεις/ενδώσεις σε/επιστρέψεις σε/επιλέξεις κάποιον/α μόνο και μόνο για να καλύψει το κενό ή καταφέρεις να πεις το όχι στην περίπτωση που δεν σου κάνει. Όσο για όσους βρίσκονται σε σχέση, αν ο/η σύντροφος βρεθεί σε τροχιά ξαφνικών αλλαγών/ευκαιριών μόνη αν τον υποστηρίξεις απόλυτα και απαρέγκλιτα θα βγεις κερδισμένος/η.