Είναι δυνατόν;

Το δικό σας σχόλιο

Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019 15:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Είναι δυνατόν;

Είναι δυνατόν να κινδυνεύει συνάνθρωπός μας τραυματισμένος στον Ταΰγετο και να μην ενημερώνονται όλες οι ομάδες διάσωσης της περιοχής μας; Είναι!!!

Στον λακωνικό Ταΰγετο, στις 13.11.2019, Ουκρανός ορειβάτης κάλεσε τον αριθμό εκτάκτων αναγκών 112. Διαβάζοντας τον Τύπο, ενημερώνομαι ότι κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική και η ΕΟΔ Λακωνίας.

Και αναρωτιέμαι: η ομάδα διάσωσης Ετοιμοκλής που ήταν; Επειδή παρακολουθώ τα τελευταία χρόνια τη δράση της εν λόγω ομάδας και διαπιστώνω μία αξιοθαύμαστη εθελοντική εργασία, με παρουσία παροχής πρώτων βοηθειών σε όλες τις μεγάλες αθλητικές οργανώσεις τοπικές και όχι μόνο, πήρα το θάρρος και επικοινώνησα με τον πρόεδρο του Ετοιμοκλή, ο οποίος με ενημέρωσε ότι η ομάδα του δεν ειδοποιήθηκε ποτέ για τον ορειβάτη στον Ταΰγετο.

Και σας ερωτώ κύριοι: Πάνω από την ανθρώπινη ζωή βάζετε…τι; Μικροσκοπιμότητες; Μικροσυμφέροντα; Τα ψυχολογικά σας προβλήματα; Κόμπλεξ κατωτερότητας;

Δεν γνωρίζω ποιος είναι αρμόδιος να καλεί τις ομάδες διάσωσης σε τέτοια περιστατικά. Αποδεικνύεται όμως ότι αυτός ο αρμόδιος, είτε λέγεται Πυροσβεστική, είτε Πολιτική Προστασία, είτε δεν ξέρω τι, θα πρέπει να μεριμνήσει σε θέσεις που αφορούν ανθρώπινες ζωές να υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ψυχολογικά προβλήματα (γιατί μόνο αυτό μπορώ να βρω σα δικαιολογία για την επιλεκτική κινητοποίηση των ομάδων διάσωσης).

Αγανακτισμένος πολίτης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα