Άδεια τα ράφια των φαρμακείων

Το δικό σας σχόλιο

Τετάρτη, 12 Φεβρουάριος 2020 12:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άδεια τα ράφια των φαρμακείων

Δεκάδες οι καταγγελίες που φτάνουν στη σελίδα μου καθημερινά για τα φάρμακα που μάταια αναζητάτε.

Είχα προειδοποιήσει τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια για τον κίνδυνο της εξαφάνισης των σκευασμάτων από τη χώρα, στις 17 Νοεμβρίου 2019, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά. Του έθεσα την ερώτηση πως θα αντιμετωπίσει την στροφή των φαρμακευτικών εταιριών στις νόμιμες ή και τις παράνομες εξαγωγές των σκευασμάτων τους, σε αγορές που η τιμή τους είναι υψηλότερη. Η ανησυχία μου εδράζετο στην πάγια τακτική των φαρμακευτικών εταιριών, στο βωμό του κέρδους, να στραγγίζουν την εσωτερική αγορά από φάρμακα. Δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε η ανησυχία μου. Εκ του αποτελέσματος αποκαλύφτηκε πως ο μηχανισμός ελέγχου τον οποίο ο υπουργός επικαλέστηκε για να μου απαντήσει στον αέρα της εκπομπής δεν υπήρχε. Με τεράστια καθυστέρηση (σσ στις 29/1/2019)  συνεδρίασε για πρώτη φορά μια επιτροπή για να λάβει… μέτρα.

Τώρα που φτάσαμε στο μη περαιτέρω. Τώρα που η δημόσια υγεία κινδυνεύει. Τώρα που τα φάρμακα έχουν κάνει «φτερά». Οι φαρμακευτικές δηλώνουν αδυναμία να προμηθεύσουν την ελληνική αγορά με 350 περίπου σκευάσματα, ενώ αλλά 450 είναι άφαντα γιατί εξάγονται.

Τάκης Αλεξανδράκης -  νομικός, μέλος ΔΣ Συλλόγου ΑμΕΑ Ν. Λακωνίας
(1/2/2020)

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα