Προνοώντας για τα ΑμΕΑ στη Μαγούλα

Η πρόταση του Σωτ. Ροϊνού

Τρίτη, 18 Φεβρουάριος 2020 13:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προνοώντας για τα ΑμΕΑ στη Μαγούλα

Μέριμνα των αρμοδίων φορέων για την κατασκευή ειδικής ράμπας που θα διευκολύνει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες στην κεντρική πλατεία της  Μαγούλας αιτείται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας (ΟΕΒΕΛ) και γνωστός αυτοκινητιστής της Σπάρτης κ. Σωτήρης Ροϊνός.

Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής: «Βρέθηκα στη Μαγούλα, οδηγώντας το αυτοκίνητο του συμμαθητή, φίλου και δικηγόρου μου Παναγιώτη Μανούσου. Ο Παναγιώτης είναι καθήμενος σε αμαξίδιο, όπου και με παρακάλεσε, να τον μεταφέρω με το ειδικά διασκευασμένο αυτοκίνητό του στη Μαγούλα, σε σημείο που έλαβε χώρα (σσ Κυριακή 16/2) η εκδήλωση κοπή της πίτας του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας.

Κρατώ μια πολύ μικρή επιφύλαξη, αν υφίσταται σε κάποιο μη εμφανές σημείο, αλλά η απουσία ράμπας για την άνοδο του αμαξιδίου στην πλατεία, μάς προβλημάτισε και μας ταλαιπώρησε αρκετά.

Σε μια κεντρικότατη πλατεία, μιας σημαντικής και κομβικής τοπικής κοινότητας πέριξ της Σπάρτης, που είναι η Μαγούλα, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει ράμπα για πολίτες καθήμενους σε αμαξίδια.

Και πόσο δε μάλλον που στην πλατεία αυτή υπάρχουν σχολικές μονάδες (δημοτικό & νηπιαγωγείο), κυρίως όμως, μεγάλη και πετυχημένη επιχείρηση (εστίασης, εκδηλώσεων, διασκέδασης, κ.λπ.)».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο Σωτ. Ροϊνός τονίζει: «Είμαι βέβαιος ότι ο -αποδεδειγμένα- ευαίσθητος σε τέτοια θέματα αρμόδιος αντιδήμαρχος Σπάρτης Δημήτρης Καπονικολός θα παρέμβει το συντομότερο δυνατόν».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα