Εξηγήσεις και αποδείξεις για τη ΔΕΥΑΣ…

Τρίτη, 19 Μάιος 2020 12:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξηγήσεις και αποδείξεις για τη ΔΕΥΑΣ…

Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Τα οικονομικά μεγέθη που αποτύπωσε ο απολογισμός του προέδρου της ΔΕΥΑ Σπάρτης, Θέμης Πατσιλίβας, φανερώνουν μια ασθενή Επιχείρηση που βρίσκεται στην εντατική. Ο τέως δήμαρχος και πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Βαγγέλης Βαλιώτης διαψεύδει την ακρίβεια των εκτιμήσεων του Θ. Πατσιλίβα, ισχυριζόμενος πως η κατάσταση είναι ακόμα ελεγχόμενη και με τους κατάλληλους χειρισμούς η Επιχείρηση μπορεί να ορθοποδήσει.

Η φοβιστική και επιθετική δήλωση του Θ. Πατσιλίβα, ο οποίος καταφέρεται εναντίον των χειρισμών προηγούμενων διοικήσεων, μοιάζει εσφαλμένη. Ο ίδιος αποτέλεσε μέλος πολλών δημοτικών αρχών, όπως και αυτής του Βαγγέλη Βαλιώτη, από τον οποίο παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο της ΔΕΥΑΣ.

Σε κάθε περίπτωση, τα συσσωρευμένα προβλήματα και τα ελλείμματα της ΔΕΥΑΣ χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Χρειάζεται να διενεργηθεί έλεγχος σε βάθος χρόνου, ώστε να ενημερωθεί η τοπική κοινή γνώμη για πιθανές αμέλειες, λάθη, παραλείψεις, κακοδιαχείριση, κακοδιοίκηση. Τα στοιχεία και οι αποδείξεις είναι εκείνα που πρέπει να «μιλήσουν» για να απομακρυνθούν τα σκοτεινά «σημάδια» που σπιλώνουν τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης και επιτείνουν το αίσθημα καχυποψίας των πολιτών. Οι τελευταίοι απαιτούν να μάθουν γιατί και πως… Κουράστηκαν να ακούνε για αυξήσεις τελών και να βάζουν «πλάτη» για να συμβάλλουν στη διάσωση του πολυτιμότερου αγαθού, όπως το νερό, που όμως φαίνεται ότι βρίσκεται σε ένα βαρέλι δίχως πάτο…

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland