Η γαλανόλευκη στον «ουρανό» του Λεωνίδα (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 26 Μάρτιος 2021 19:39 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η γαλανόλευκη στον «ουρανό» του Λεωνίδα (ΦΩΤΟ)

Μια μεγάλη ελληνική σημαία αναρτήθηκε σε ύψος περίπου 25 μέτρων πάνω από το έδαφος, εντός του δημοτικού σταδίου Σπάρτης, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821. Το σύμβολο του ελληνισμού υψώθηκε με γερανό σε τέτοιο σημείο ώστε να κυματίζει πάνω από το ανδριάντα του Λεωνίδα και ήταν ορατό σε μεγάλη ακτίνα της πόλης.

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος ανέφερε σχετικά: «Τα χρώματα γαλάζιο και λευκό συμβολίζουν το γαλάζιο της ελληνικής θάλασσας και το Λευκό των αφρισμένων κυμάτων.

Οι οριζόντιες γραμμές είναι 9, όσες και οι συλλαβές του συνθήματος της Ελληνικής Επανάστασης, “Ελευθερία ή Θάνατος”.

Ο Λευκός Σταυρός συμβολίζει την αφοσίωση των Ελλήνων στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη και την συμβολή της Εκκλησίας στον σχηματισμό του σύγχρονου ελληνικού κράτους».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Κυρ
Το κλίκ της ημέρας
του Κυρ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti