Δρόμος Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης

Το σχόλιο του «Σκορπιού»

Παρασκευή, 02 Απρίλιος 2021 12:23 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δρόμος Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης

Από πρόσφατες προσωπικές μου επισκέψεις το Γενικό Νοσοκομείου Σπάρτης (εμβολιασμό Covid 19) και τα δημοσιεύματα στον Λ.Τ. 23-2-21 της τέως αντιπεριφερειάρχου κας Ντίας Τζανετέα (για μη υλοποίηση συντήρησης οδικών δικτύων χωριών του Νομού μας κλπ) και του κ. αντιπεριφερειάρχη στις 26-2-21 που αφορά την τελική φάση (όπως αναφέρεται στον Λ.Τ.) της γέφυρας του Γερακίου κλπ, μου κέντρισαν το ενδιαφέρον να αναφερθώ… δριμύτατα για τον δρόμο των 800 περίπου μέτρων, από τον κόμβο της Ε.Ο. μέχρι την είσοδο το Γ. Νοσοκομείου.

Δικαίως η κα Τζανετέα ερωτά τον κο Περιφερειάρχη για την δημοπράτηση των εγκεκριμένων έργων από την Περιφέρεια, και εύγε στον κ. Βερούτη που θέτει στην τελική φάση την γέφυρα Γερακίου, και πιστεύω πως σε βραχύ χρόνο θα παραδοθεί σε κυκλοφορία οχημάτων. Εν ολίγοις δρόμοι-παρακάμψεις-γέφυρες και ό,τι το καλύτερο από οδοποιητικά έργα μεγάλων δαπανών.

Όμως… για τον δρόμο του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ουδέν… Και στο παρελθόν συμπολίτες μας το σχολίασαν στον Λ.Τ. και πάλι ουδέν… φωνή βοώντος στο άπειρον. Θα είμαι, συγχωρήστε με καταπέλτης στην αδιαφορία (το ωχ δε βαριέσαι αδερφέ) των δεκαετιών στο παρελθόν, διοικούντων που ένα δρόμο 800 περίπου μέτρων που οδηγεί στην δεύτερη ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΥΓΕΙΑΣ του Νομού, είναι… αυτός που είναι, αγροτικός ή έστω χωριού με λίγες δεκάδες κατοίκους.

Η δωρεά των Ιωαν. & Αικατ. Γρηγορίου ανέγερσης του, ξεπερνά τον αιώνα, προορίζετο για σανατόριο πασχόντων από την επάρατη τότε φυματίωση. Με τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο παρέμεινε για χρόνια εγκαταλελειμμένο και απροστάτευτο, με τον σημερινό δρόμο και με κάποιες ασήμαντες μικροβελτιώσεις του.

Και άκουσον άκουσον, στο μέσον της διαδρομής του παραμένει οδική ΦΟΥΡΚΕΤΑ περιτριγυρισμένη με… καγκελάκια εν μέσω δεδροφυλλομάτων.

Τι να τους ειπείς, κακομοίρηδες, τσιγκούνηδες ή κάτι που δεν γράφεται, αλλά νοείται… Απάξιοι να την γεφυρώσουν σε μονοψήφιο αριθμό μέτρων, ασήμαντου κόστους σε σχέση γεφυρών δεκάδων μέτρων, και δύσβατων προσβάσεων στήριξης. Έχετε αναλογισθεί κύριοι αρμόδιοι τις εκατοντάδες τροχοφόρων ημερησίως που τον ανεβοκατεβαίνουν, και όχι μόνον επισκεπτών, αλλά ασθενοφόρων και ιδιωτικών αυτοκ/των με έκτακτα και επείγοντα περιστατικά ασθενών;

Ξέρετε κάποιον άλλο δρόμο στην Λακωνία, με τροχοφόρα κίνηση όπως του Γ. Ν. Σπάρτης;

Θα πρέπει να το συνειδητοποιήσετε και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας, ο δρόμος των 800 μέτρων πρέπει να γίνει ΛΕΩΦΟΡΟΣ από τον κόμβο της Ε.Ο. (με αποκοπή του χωματόλοφου και μικρή παράκαμψη του γεφυριού που οδηγεί στους Βόρειους Δήμους, με ανεξάρτητο δρόμο. Διαπλατύνσεις όπου κρίνονται αναγκαίες καθ’ όλο το μήκος του. Και γιατί όχι και ασφαλής πεζόδρομος, αφού πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν την πεζοπορική κάθοδο. Κύριοι αντιπεριφερειάρχες Θ. Βερούτη & Ν. Τζινιέρη, είσαστε δύο αξιόλογοι επιστήμονες τεχνοκράτες και νέοι στα κρατικά δρώμενα, θέλω να πιστεύω όπως και όλοι οι Λάκωνες έχετε την διάθεση, το μεράκι, την τόλμη σε ό,τι εποικοδομητικό του Νομού. Δείτε με σκεπτικισμό και κατανοήστε την σοβαρότητα του παρόντος, θα είναι παλλακωνικό επίτευγμά σας.

Αναλογισθείτε την δωρεά Σταύρου Νιάρχου και γενικά το Μεγάλο Νοσηλευτικό ίδρυμα της Λακωνίας να χωλαίνει στο δρόμο πρόσβασής του. Ακόμα το ανεβοκατέβασμα καθημερινά δεκάδων αυτοκινήτων ιατρών-νοσηλευτών-προσωπικού.

Και κλείνοντας, ο Σκορπιός, σάς θέτω ένα ερώτημα:  Εάν την θέση του Νοσοκομείου κατείχε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα, όπως το Mystras Grand Palace, θα ανέχετο τον δρόμο που είναι; Όχι βέβαια… θα ήταν λεωφόρος με όποιο κόστος συνεπάγεται.

Αγαπητοί μου κ.κ. Θ. Βερούτη & Ν. Τζινιέρη σε εσάς εναπόκειται η υλοποίηση των καταγεγραμμένων. Τολμήστε, θα έλεγα αδιαπραγμάτευτα από οποιονδήποτε. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.

Σκορπιός


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti