
Έκπληξη, τουλάχιστον, προκάλεσε η υποψηφιότητα του κ. Δημήτρη Καπονικολού για την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Σπάρτης, στη συνεδρίαση της Κυριακής 9/1.
Κι αυτό γιατί, εξαρχής αλλά και μέχρι το πρόσφατο παρελθόν, όπως και στην επιστολή παραίτησης του αλλά και στις συνεδριάσεις του ΔΣ, ο πρώην αντιδήμαρχος διαλαλούσε μέχρι θανάτου την αμέριστη στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Δούκα και στην παράταξη της οποίας παραμένει μέλος.
Μια μικρή αναταραχή, πάντως, στους κόλπους της παράταξης, καταρχήν την προκάλεσε. Πέρα από το προφανές όμως, η πρωτοβουλία αυτή του πρώην αντιδημάρχου, την ώρα που υπήρχε σαφής γραμμή ψήφισης της κ. Δαράκη, ενδεχομένως σκόπευε σε κάτι περισσότερο από την καζούρα.
Όπως και η στήριξή του από άλλους 6 δημοτικούς συμβούλους στο σύνολο των 7 ψήφων που έλαβε, προφανώς από την αντιπολίτευση, πέραν του αστείου, προμηνύει βλέψεις και σίγουρα εξελίξεις.
Τώρα, εάν οι εξελίξεις αυτές προέλθουν πρώτα από τον κ. Δούκα, ο οποίος έχει αποδείξει στο παρελθόν την πυγμή του να σταματά εν τη γενέσει της κάθε διαιρετική της ομάδας του ενέργεια ή από τον ίδιο το δημοτικό σύμβουλο, ο χρόνος θα το δείξει.
Και φυσικά, ενδιαφέρον θα αποκτήσει η πιθανότητα ο πρώην αντιδήμαρχος να συνεχίσει να χαίρει αυτής της σύμπλευσης από μέρος της αντιπολίτευσης, που αναζητά διακαώς έναν πηγαία αυθόρμητο και δεκτικό στη μάθηση, εκφραστή της σε «όζοντα» και «φλέγοντα» ζητήματα.
Εντούτοις, μια τέτοια προσέγγιση, θα πρέπει να απασχολήσει και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, καθώς ήδη διαφαίνεται πως κι αυτές δεν πορεύονται απολύτως αρραγείς προς τις κάλπες του 2023.