Καθάρισαν τον βυθό στον Κότρωνα (ΦΩΤΟ)

Αξιέπαινη δράση της τοπικής ενορίας σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Γυθείου

Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2019 14:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Καθάρισαν τον βυθό στον Κότρωνα (ΦΩΤΟ)

Σημαντική πρωτοβουλία για τον καθαρισμό του βυθού του λιμανιού στον Κότρωνα, καθώς και του περιβάλλοντος χώρου, ανέλαβε η ενορία Αγίου Χαραλάμπους Κότρωνα σε συνεργασία με το Γραφείο Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Λιμεναρχείου Γυθείου και τον αυτοδύτη Ηλία Λιακάκο. Η εθελοντική δράση έλαβε χώρα την Παρασκευή (18/10), από τις 10:00 έως τις 12:00, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών 2019» της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA).

Από τον εν λόγω καθαρισμό, ο οποίος εκτός από τον πρακτικό χαρακτήρα της αποκομιδής απορριμμάτων είχε κυρίως συμβολικό χαρακτήρα και απώτερο σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών στο θέμα της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος,
ανασύρθηκαν και καταγράφηκαν διαφορετικού είδους απορρίμματα (αλιευτικός εξοπλισμός όπως τμήματα διχτύων και σχοινιά, πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, πλαστικές σακούλες, καπάκια κ.α.). Τα ανασυρθέντα αντικείμενα μεταφέρθηκαν σε κάδους απορριμμάτων (κοινούς και ανακύκλωσης) για την αποκομιδή τους από οχήματα καθαριότητας του Δήμου Ανατολικής Μάνης για την περαιτέρω διάθεσή τους.

«Το αποτέλεσμα θετικό. Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον και προχωράμε συντονισμένα και με άλλες περιβαλλοντικές δράσεις», ανέφερε ο  επίτροπος του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Κότρωνα και υπεύθυνος του Πνευματικού Κέντρου της περιοχής κ. Αντώνης Παναγάκος.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη δράση που θα ήταν ωφέλιμο να βρει μιμητές και σε άλλες περιοχές.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti