Ενημερωτική συνάντηση για τις πυρκαγιές στις Κροκεές

Με σκοπό τη συγκρότηση εθελοντικής ομάδας πυροπροστασίας για τους θερινούς μήνες, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16/5 στις Κροκεές, σύσκεψη με θέμα...
Τετάρτη, 18 Μάιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενημερωτική συνάντηση για τις πυρκαγιές στις Κροκεές

Με σκοπό τη συγκρότηση εθελοντικής ομάδας πυροπροστασίας για τους θερινούς μήνες, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16/5 στις Κροκεές, σύσκεψη με θέμα «Πρόληψη-καταστολή δασικών πυρκαγιών-εθελοντισμός».

Στη συνάντηση, που έγινε με πρωτοβουλία του αρμόδιου για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας του Δ. Ευρώτα κ. Δ. Βέρδου, παραβρέθηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Μολάων πυραγός κ. Διαμαντής Τσολομίτης, ο οποίος ενημέρωσε τους παριστάμενους αναφορικά με τους τρόπους και τα μέσα πρόληψης και πυρόσβεσης κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς. Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Κοινότητας Κροκεών, Λαγίου και Βασιλακίου, καθώς και πολίτες του Δ. Ευρώτα. 

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να εκπονηθεί σχέδιο, ώστε να υπάρξει σύγκλιση δυνάμεων σε όλα τα χωριά του δήμου και να ενισχυθεί το έργο της Πυροσβεστικής, ενώ παράλληλα, τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη καθαρισμού των πρανών των δρόμων, των οικοπέδων και των αγρών, από τα αυτοφυή άγρια χόρτα.

Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο θέμα της εθελοντικής πυροπροστασίας, δεδομένου ότι η πλούσια βλάστηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους πυρκαγιάς.

Δρομολογείται δε, ήδη η σύσταση εθελοντικών ομάδων πυροπροστασίας-πυρόσβεσης στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Ευρώτα.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti