Επιτυχημένη ενημέρωση στη Σκάλα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική παρουσίαση με θέμα «Δράση για το κλίμα» και «Εξοικονόμηση Νερού» την Τρίτη 20 και Τετάρτη...
Τρίτη, 27 Απρίλιος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιτυχημένη ενημέρωση στη Σκάλα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική παρουσίαση με θέμα «Δράση για το κλίμα» και «Εξοικονόμηση Νερού» την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Απριλίου, στις σχολικές τάξεις των μαθητών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σκάλας.
Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησής της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης, σε θέματα περιβαλλοντικής δράσης και εκπαίδευσης.
Ειδικότερα, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS υλοποιεί σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ, προγράμματα περιβαλλοντικής δράσης που αφορούν σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής και προστασίας των υδατικών πόρων, ενώ απευθύνεται σε μαθητές των δήμων-μελών του ΔΔΥ.
Όντας ήδη μέλος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, ο Δήμος Σκάλας έδωσε τη δυνατότητα στα παιδιά του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου να τύχουν μιας σφαιρικής ενημέρωσης για δύο πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα, όπως η εξοικονόμηση νερού και η κλιματική αλλαγή.
Τις προσαρμοσμένες στην ηλικία των εκπαιδευόμενων παρουσιάσεις, επιμελήθηκαν δύο εξειδικευμένοι συνεργάτες του Δικτύου «Μεσόγειος SOS», με τη χρήση σύγχρονων εποπτικών μέσων.
Συνοδεύτηκαν  δε από δημιουργική συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμό πάνω στο εκάστοτε περιβαλλοντικό ζήτημα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης, στην ενθάρρυνση για ανάληψη δράσεων από τους ίδιους τους μαθητές, μέσα αλλά και έξω από το σχολείο.
Τέλος, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Σκάλας, δίνοντας από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα στη σωστή ενημέρωση και τη λήψη πρωτοβουλιών σε θέματα μείζονος περιβαλλοντικής σημασίας -ιδίως από τη νεότερη γενιά- στηρίζει και προωθεί προσπάθειες αυτού του είδους, που στοχεύουν σε κοινωνική ενεργοποίηση, ευαισθητοποίηση  και δράση. 
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti