Φυτά εν δράσει?

Από τις τοξικές ουσίες μπορούν να μας προστατεύσουν τα κοινά διακοσμητικά φυτά που έχουμε στους εσωτερικούς χώρους στο σπίτι μας,...
Σάββατο, 23 Ιανουάριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Φυτά εν δράσει?

Από τις τοξικές ουσίες μπορούν να μας προστατεύσουν τα κοινά διακοσμητικά φυτά που έχουμε στους εσωτερικούς χώρους στο σπίτι μας, σύμφωνα με  πρόσφατη έρευνα των επιστημόνων της NASA.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ευλογίες των επιστημόνων, οι τοξικές ουσίες που εκλύονται από αντικείμενα που υπάρχουν στο χώρο μας, όπως τα χαλιά, οι ηλεκτρονικές συσκευές, τα έπιπλα, οι μπογιές, τα πλαστικά, ακόμη και το τσιγάρο, απορροφώνται από τα φυτά μας.
Στη διάρκεια πειραμάτων των ερευνητών, διακοσμητικά φυτά τοποθετήθηκαν σε σφραγισμένους θαλάμους μέσα στους οποίους, στη συνέχεια, απελευθερώθηκαν χημικά. Έτσι το φυλλόδεντρο,  κισσός και πόθος αποδείχτηκαν τα πιο αποτελεσματικά στην κατακράτηση των μορίων φορμαλδεϋδης.  
Επιπλέον, η ζέρμπερα και τα χρυσάνθεμα βρέθηκε ότι απομακρύνουν τα μόρια βενζολίου, ενώ η δράκαινα κατακρατά το μονοξείδιο του άνθρακα κ.ά.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, τα δέκα φυτά που απορροφούν περισσότερο τις βλαβερές ουσίες «που τριγυρίζουν» μέσα στα σπίτια μας είναι: το μπαμπού, το αγλαόνημα, ο κισσός, η ζέρμπερα, η δράκαινα (Janet Craig), η δράκαινα (Marginata), η δράκαινα (Massangeana), η γλώσσα, το χρυσάνθεμο και το σπαθόφυλο.
Το πιο ανησυχητικό ωστόσο, σύμφωνα με τις μελέτες των ειδικών, είναι ότι η ρύπανση των εσωτερικών χώρων είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με αυτή των εξωτερικών.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti