Η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση Βιβλίου: Η «Αδούλωτη Μάνη» στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας?

Με στόχο τη συνεχή ποιοτική ανάδειξη και προβολή της Μάνης και της Λακωνίας, ο εκδοτικός οίκος «Αδούλωτη Μάνη» του Γιώργου...
Τετάρτη, 14 Οκτώβριος 2009 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση Βιβλίου: Η «Αδούλωτη Μάνη» στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας?

Με στόχο τη συνεχή ποιοτική ανάδειξη και προβολή της Μάνης και της Λακωνίας, ο εκδοτικός οίκος «Αδούλωτη Μάνη» του Γιώργου Π. Δημακόγιαννη στην Αρεόπολη, με τις πλέον των σαράντα βιβλιο-εκδόσεών της, την ομώνυμη εφημερίδα, και το περιοδικό «ΜΑΝΗ χθες σήμερα αύριο», περνά για πρώτη φορά τα ελλαδικά σύνορα!

Μετά τις εκθέσεις βιβλίου στην Αθήνα και τον Πειραιά, έρχεται η συμμετοχή στη μεγαλύτερη παγκόσμια Έκθεση Βιβλίου, στην Φραγκφούρτη της Γερμανίας, όπου ελάχιστοι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι των Αθηνών έχουν μετάσχει ως τώρα.
Από την Τετάρτη 14 έως την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, στο Περίπτερο 6.1, Ε 952 η παγκόσμια κοινότητα του πνεύματος και του πολιτισμού θα βρει την «Αδούλωτη Μάνη» και τις εκδόσεις της. Θα γίνεται παράλληλα προβολή των ταινιών παραγωγής της, «η Μάνη άνωθεν» (η Μάνη κινηματογραφημένη με ελικόπτερο), «οι ακρίτες των Αγγέλων» (τα βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία), «η κραυγή της Μάνης» και «της Μάνης θησαυροί», που κυκλοφορούν και σε DVD (στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα).

Μάλιστα, την Παρασκευή 16/10, στην αίθουσα FACETTE, 3. Via, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή των Ελισάβετ Ιακωβίδου (συγγραφέα του βιβλίου «Άγραφο Δίκιο» που αναφέρεται μυθιστορηματικά στον θρυλικό προεπαναστατικό ήρωα της Λακωνίας Καπετάν Ζαχαριά), Γιάννη Σαρ. Καργάκου, Διονυσίας Μπλαζάκη και φυσικά τού εκδότη Γ. Δημακόγιαννη.

Μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία της «Αδούλωτης Μάνης» που γίνεται με μεγάλες θυσίες. Ενίσχυσαν μερικώς μόνον την προσπάθεια οι λακωνικοί σύλλογοι «Πολιτιστικός Σύλλογος Λυγερέα "Το Λημέρι του Καπετάν Ζαχαριά"» και «Πολιτιστικός Σύλλογος Μέλισσας Δήμου Σμήνου "Η Κυψέλη"», καθώς και ο ΟΠΑΠ.
Τέλος να σημειώσουμε ότι η Διεθνής Έκθεση της Φραγκφούρτης φέτος είναι αφιερωμένη στην Κίνα!
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ PLUS +
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti