Η ιστορία του σιταριού ξεδιπλώθηκε στον Θεολόγο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Επιτυχημένη η 1η «Γιορτή Σίτου» που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών «Η Αγάπη»

Πέμπτη, 12 Ιούλιος 2018 11:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η ιστορία του σιταριού ξεδιπλώθηκε στον Θεολόγο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ένα «ταξίδι» από το χθες στο σήμερα και ένα αφιέρωμα στο σιτάρι και τα παράγωγά του,  περιελάμβανε η «Εορτή Σίτου» στον Θεολόγο Σπάρτης, που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Ιωάννη Θεολόγου «Η Αγάπη», το βράδυ της Κυριακής 8 Ιουλίου.

Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση προέκυψε από την έμπνευση της προέδρου του συλλόγου κ. Γεωργίας Ζαχαράκη και αγκαλιάστηκε με μεγάλη χαρά από το ΔΣ, με σκοπό την ανάδειξη των παραδοσιακών αξιών του τόπου. Αξίες, ήθη και έθιμα που στη σύγχρονη εποχή συνδέουν τις νεότερες γενιές με το παρελθόν. Οι γυναίκες του συλλόγου δραστηριοποιήθηκαν με μεγάλη χαρά και ιδιαίτερο ζήλο για τη δημιουργία των παραδοσιακών εδεσμάτων που προσφέρθηκαν στο κοινό και είχαν ως βάση το σιτάρι.

Μέσα από γιγαντοοθόνη και θεατρικά δρώμενα παρουσιάστηκε όλη η διαδρομή του σίτου, δηλαδή η διαδικασία που ακολουθείται από το χωράφι μέχρι το τελικό προϊόν που φτάνει στο  τραπέζι μας.

Σημαντική συμβολή στην όμορφή εκδήλωση είχε η χορευτική ομάδα «Χοροδρόμοι» του Βασίλη Ανδρώνη που παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από όλη τη χώρα.

Οι κάτοικοι της Σπάρτης και των γύρων χωριών πλημμύρισαν την πλατεία του Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, αποκομίζοντας μια αξέχαστη εμπειρία σε μια εκδήλωση που διήρκεσε τρείς και πλέον ώρες.

Την εκδήλωση έκλεισε η πρόεδρος κ. Γεωργία Ζαχαράκη, ευχαριστώντας το κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά της και όλους όσοι συνέβαλαν στην υλοποίηση της, ανανεώνοντας το ραντεβού για τους για την επόμενη χρονιά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνθηκαν στο γηραιότερο μέλος του Συλλόγου Γυναικών Θεολόγου, τη γιαγιά Αλεξάνδρα,  που με κέφι και μπρίο συμμετείχε στα θεατρικά δρώμενα, δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στη βραδιά.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Αγίου Ιωάννη Θεολόγου «Η Αγάπη», που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την οργάνωση της «Εορτής Σίτου» είναι τα εξής: Παναγιώτα Κρικέλα, Γεωργία Φουντά, Τριαντάφυλλη Ζαχαράκη και Γεωργία Δημητρακοπούλου.

Δείτε παρακάτω το αποκλειστικό video του "Λακωνικού Τύπου" και του Ionian Channel με συνεντεύξεις και πλάνα από την 1η "Εορτή Σίτου"


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα