Αφιερωμένη στις «Αρετές των Ελλήνων» η γιορτή του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου Πολυχρονάκου (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 14 Ιούνιος 2019 14:10 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αφιερωμένη στις «Αρετές των Ελλήνων» η γιορτή του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου Πολυχρονάκου (ΦΩΤΟ)

Η γιορτή του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου Πολυχρονάκου, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Ιουνίου στο κατάφυτο πάρκο του Εκπαιδευτηρίου, αποτέλεσε ένα θέαμα το οποίο καθήλωσε τους 1500 προσκεκλημένους. Η κεντρική ιδέα της γιορτής ήταν: «Οι αρετές αποτελούν την μεγαλύτερη δύναμη για τον άνθρωπο».

Από όλα τα δρώμενα εξαγόταν το συμπέρασμα ότι οι αξίες και οι αρετές, καθοδηγούν τον άνθρωπο να μεγαλουργεί.

Η γιορτή ξεκίνησε με το τρενάκι του σχολείου που μας ταξίδεψε στο Μεξικό. Μετέφερε τα μικρότερα παιδάκια του σχολείου, τα οποία ντυμένα με σομπρέρος και πάντζο, μας διασκέδασαν με την αγνότητα και τον αυθορμητισμό τους.

Το παραμυθόδραμα «Οι αρετές» δίνουν δύναμη» καθήλωσε τους θεατές με την πρωτοτυπία του θέματος, αλλά και με τα θαυμάσια χορευτικά, τα οποία εκτυλίχθηκαν γύρω από τα 20 καράβια, τα οποία έσωσαν τους κατοίκους  του νησιού που κινδύνευε να καταστραφεί….

Το παραδοσιακό κομμάτι της γιορτής παρουσίασε το θρύλο για το νερό που το φύλαγε ένας δράκος και μόνο αν έπαιρνε μια νέα κοπέλα απ’ το χωριό το άφηνε να ρέει... Η εμφάνιση του δράκου δικαίως απέσπασε τα χειροκροτήματα των θεατών. Η ομόνοια και η συνεργασία του χωριού νίκησε το δράκοντα…

Ακολούθησαν χοροθεατρικά δρώμενα, άξια επαίνων και θαυμασμού για την πρωτοτυπία των θεμάτων, την άρτια εκτέλεση, τη θεατρική παρουσίαση, τη μουσική επένδυση. «Δασοφύλακες και νύμφες», «Το παλιό jukebox», «Χάρτινοι βασιλιάδες», «Τρωικός πόλεμος», «Μια ωραία εποχή», κ.ά., ομόρφυναν την σχολική γιορτή και άφησαν άριστες εντυπώσεις στους παρευρισκομένους.

Ήταν μια τέλεια οργανωμένη γιορτή με επίκαιρα μηνύματα.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου Πολυχρονάκου, που θέτουν με άρτιο τρόπο τις βάσεις της ηθικοθρησκευτικής, εθνικής, ανθρωπιστικής, κοινωνικής αγωγής και πνευματικής κατάρτισης των Ελληνόπουλων σήμερα.

Στο τέλος της γιορτής εκλεκτοί προσκεκλημένοι παρέδωσαν αναμνηστική πλακέτα στους 21 τελειοφοίτους του σχολείου.

Μαθητές – δάσκαλοι – γονείς – φίλοι και προσκεκλημένοι αποχαιρέτησαν τους τελειοφοίτους με τραγούδι, συνοδευόμενοι από τον μουσικό κ. Τσαούση.

Η ξεχωριστή βραδιά ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

001
«Οι ΑΡΕΤΕΣ ενθαρρύνουν τους κατοίκους του νησιού»

002
«Νύμφες και ξυλοκόποι συνεργάζονται για ένα οικολογικό ιδεώδες»

003
«Οι κάτοικοι του χωριού ενωμένοι αντιμετωπίζουν τον Δράκοντα που δεν άφηνε το νερό να ρέει»

004
«Μία σκηνή από δεξίωση της BèlleÉpoque εποχής»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα