«Τιμή στον Μετανάστη» και «Κάστρεια» στο Γεράκι

Εκδηλώσεις στις 22-23 Ιουλίου - Συναυλία Γλυκερίας-Σπ. Κουτσοβασίλη

Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2019 18:38 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Τιμή στον Μετανάστη» και «Κάστρεια» στο Γεράκι

Αφιερωμένη στους Λάκωνες της Διασποράς είναι η εορταστική εκδήλωση με θέμα «Τιμή στον Μετανάστη…», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου στο Γεράκι.

Πρόγραμμα

Δευτέρα 22/7 (περίβολος του Καθεδρικού Ναού Γερακίου (1702 μ.Χ.) «Η Κοίμησις της Θεοτόκου»)
20:00: Εσπερινός, αρτοκλασία και προσκύνημα της ιερής ιστορικής (1690 μ.Χ.) εικόνας της  Υπεραγίας  Θεοτόκου  
20:45: Προσφορά γλυκισμάτων (Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας Γερακίου), παράλληλη  παρουσίαση έκθεσης ψηφιακών φωτογραφιών (Μιχάλης Σόβολος)
21:00: Παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών (μέρος α΄) από το Παιδικό - Εφηβικό Τμήμα Κιθάρας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών (διδασκαλία – επιμέλεια: Χαράλαμπος Γούλας)
21:15: Σύντομη παρουσίαση με θέμα «Το Ιατρείο του Γερακίου, ένα από τα πολλά ευεργετήματα μεταναστών» (Παναγιώτης Χριστάκης, Θοδωρής Αγγελέτος)
21:22: Παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών (μέρος β΄) από το Παιδικό – Εφηβικό Τμήμα Κιθάρας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γερονθρών (διδασκαλία – επιμέλεια: Χαράλαμπος Γούλας)
21:30: «Ο Περίβολος του Ναού μας αλλά και… Σπίτια Λιθόκτιστα του Γερακίου» (Ανθή Σαράντη, Μιχάλης Σόβολος)
21:40: Παραδοσιακά τραγούδια της ξενιτιάς με συνοδεία βιολιού, ερμηνεύει η Βιβή Νικολακάκη

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γερονθρών

«Κάστρεια 2019»
Την Τρίτη 23 Ιουλίου θα ακολουθήσει η εκδήλωση «Κάστρεια 2019» με συναυλία της Γλυκερίας και του Σπύρου Κουτσοβασίλη, πλαισιωμένων από την ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην πλατεία επάνω βρύσης Γερακίου, με ώρα έναρξης 9:00 μμ και ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

H Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» πραγματοποιεί μια μοναδική μουσική συναυλία στο Γεράκι την Τρίτη 23 Ιουλίου, με σκοπό την ανάδειξη του έργου μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη. «Σας καλούμε όλους για να απολαύσουμε μερικά από τα ωραιότερα και γνωστότερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, λαϊκά, ζεϊμπέκικα, αλλά και λυρικές, μελαγχολικές  εξαίσιες μελωδίες του συνθέτη», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Διοργάνωση: Κοινωφελής  Επιχείρηση  Δήμου  Ευρώτα  «Ευρώτειος Πολιτεία» σε συνδιοργάνωση με Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, τον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κυρίων & Δεσποινίδων Γερακίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γερονθρών

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα