Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Μαθητές έμαθαν τα μυστικά της αρτοποιίας από τον Ν. Μάζη

Παρασκευή, 18 Οκτώβριος 2019 16:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παγκόσμια Ημέρα Ψωμιού στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωμιού, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στη Σπάρτη, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση για μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης. Καλεσμένος από τον υπεύθυνο του μουσείου κ. Γιάννη Μπαγιώκο ήταν ο κ. Νίκος Μάζης, πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Λακωνίας, ο οποίος μίλησε στους μικρούς μαθητές για την ιστορία του ψωμιού, τον σωστό τρόπο παρασκευής του αλλά και για τη θρεπτική του αξία.

Στο τέλος οι μαθητές αποχώρησαν με τα δώρα τους, τα οποία δεν θα μπορούσαν να ήταν κάτι διαφορετικό από αρτονοστιμιές, προσφορά του κ. Μάζη.

Σε δήλωσή του ο Ν. Μάζης ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύ τον υπεύθυνο του Μουσείου Ελιάς στη Σπάρτη κ. Γιάννη Μπαγιώκο για το κάλεσμά του, να παρουσιάσω ότι έχει σχέση με το ψωμί, σε μαθητές της έκτης τάξης του πρώτου δημοτικού σχολείου και της πέμπτης τάξης του τρίτου δημοτικού σχολείου.

Η παρουσίαση χωρίστηκε σε δύο 90λεπτα, ένα για κάθε τάξη. Είπαμε πολλά! Για την ιστορία του ψωμιού, για το σωστό τρόπο παρασκευής του, για την υγιεινότητα και θρεπτική αξία του ψωμιού, πως και γιατί πρέπει να αποφεύγεται το κατεψυγμένο ψωμί. Το οποίο κάποιοι... το ονομάζουν 'φρεσκοψημένο'.

Το κυριότερο, δημιουργήσαμε μαζί, πλάσαμε και αρτοκαλλιτεχνίσαμε ψωμιά!

Μιλήσαμε για το φούρνο της γειτονιάς, και για την εμπιστοσύνη που πρέπει να του δείχνουμε! Οι ερωτήσεις πολλές και οι απαντήσεις το ίδιο! Στο τέλος αποχώρησαν με τα δώρα τους, που ήταν διάφορες αρτονοστιμιές, όπως αρμόζει στην ημέρα!

Δάσκαλοι, μαθητές και η διεύθυνση του μουσείου μου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους! Η καλύτερη αμοιβή της προσπάθειάς μου!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος