Παραμυθένια Χριστούγεννα στη Βαμβακού!

Πλούσιες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους

Παρασκευή, 06 Δεκέμβριος 2019 07:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παραμυθένια Χριστούγεννα στη Βαμβακού!

Η τρεμάμενη φωτιά στο τζάκι, τα φωτάκια που λαμπυρίζουν, τα χιονισμένα έλατα, οι μυρωδιές και οι λιχουδιές των γιορτών θυμίζουν Χριστούγεννα στο χωριό. Η πιο μαγική εποχή του χρόνου έφτασε κι η Βαμβακού μάς περιμένει με πολλές εορταστικές εκπλήξεις.

Παιχνίδια και δημιουργικότητα, τεχνολογία και καινοτομία, μουσική και χορός, έθιμα και γαστρονομία, τέχνη και πολιτισμός, κινηματογράφος και θέατρο, αθλητισμός και φύση, όλα μαζί στη Βαμβακού, σε ένα μικρό ορεινό χωριό στον Πάρνωνα, αναβιώνουν τα Χριστούγεννα και υποδέχονται μία νέα πολλά υποσχόμενη για τον τόπο δεκαετία. Η Βαμβακού θα φορέσει τα γιορτινά της και μία σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες στο βουνό και το χωριό, σας περιμένουν για να ζήσετε τα πιο μαγευτικά και παραμυθένια Χριστούγεννα της ζωής σας.

Ο τελευταίος και πιο μαγικός μήνας του έτους, αλλά και οι πρώτες μέρες του επόμενου, επιφυλάσσουν εκπλήξεις και μοναδικές στιγμές για μικρούς και μεγάλους. Δραστηριότητες για τα παιδιά και τις οικογένειές τους, γαστρονομικές και μουσικές εκδηλώσεις στο εστιατόριο-καφέ Βουρέικο στην πλατεία του χωριού, μαθήματα σε νέες τεχνολογίες στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), πεζοπορία και ποδηλασία στα μονοπάτια της Βαμβακούς, περιηγήσεις και ξεναγήσεις στο χωριό λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου έως τις πρώτες μέρες του 2020.

xristougenna vamvakouΤα Χριστούγεννα «ανάβουν»
Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00 η Χριστουγεννιάτικα στολισμένη πλατεία της Βαμβακούς υποδέχεται μικρούς και μεγάλους για μία σειρά εορταστικών εκδηλώσεων που συνδυάζουν την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Το πρόγραμμα ξεκινάει με μία δραστηριότητα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά με παραμύθια και χριστουγεννιάτικα διηγήματα, ενώ στις 17:00 αναμένεται να φωταγωγηθούν ο διάκοσμος και το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, υπό τις μελωδίες και μουσικές της χορωδίας του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης, δίνοντας μία γιορτινή όψη στο χωριό.

Χριστουγεννιάτικες ταινίες στο σχολείο
Ο κινηματογράφος στο σχολείο της Βαμβακούς βάζει τα γιορτινά του και φέρνει μαζί του το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από κλασικές χριστουγεννιάτικες ταινίες. «Τα Στρουμφάκια, χριστουγεννιάτικα κάλαντα», «Πολικό Εξπρές», «Μόνος στο Σπίτι» και «Nightmare before Christmas» προβάλλονται στη Βαμβακού, αυτά τα Χριστούγεννα.

Μελωδίες και μουσικές πλημμυρίζουν το χωριό
Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στην κεντρική εκκλησία της Βαμβακούς θα λάβει χώρα ένα ρεσιτάλ κλασικής και βυζαντινής μουσικής με δύο κιθάρες, από τους D&A GuitarDuo. Στις κιθάρες θα είναι οι Δημήτρης Κουρζάκης και Άγγελος Μπότσης. Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00, οι «Chores» της Μαρίνας Σάττι έρχονται για πρώτη φορά στη Λακωνία, κουβαλώντας στις μουσικές αποσκευές τους παραδοσιακά κάλαντα, μελωδίες από τον κύκλο Helasz του Lajos Bardos, καθώς και δωδεκανησιακά τραγούδια του Γ. Κωνσταντινίδη.  

Ο «Καρυοθραύστης» στη Βαμβακού
Δεν μπορεί να λείπουν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ο καρυοθραύστης και το άρωμα του θεάτρου. Για το λόγο αυτό, τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00 η θεατρική ομάδα «Τόπι» έρχεται στη Βαμβακού, φέροντας μαζί της το Χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Ο Καρυοθραύστης» για παιδιά όλων των ηλικιών. Το έργο είναι βασισμένο στο κείμενο του Ε.Τ.Α Χόφμαν.

Δραστηριότητες για παιδιά
Τα Χριστούγεννα είναι η αγαπημένη εποχή των παιδιών. Η «Vamvakou Revival», ειδικά για τους μικρούς της φίλους, έχει σχεδιάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και παιχνιδιών για την εορταστική περίοδο.

Κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά όλων των ηλικιών συμμετέχουν σε δωρεάν προγράμματα STEAM στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), το υπερσύγχρονο τεχνολογικό κέντρο που λειτουργεί στο χωριό από τη Vamvakou Revival και σχεδιάστηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά του Ιδρύμα-τος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τα μικρότερα παιδιά με τις οικογένειές τους μπορούν να διασκεδάσουν δημιουργικά γνωρίζοντας τη Βαμβακού και τα βότανά της, ζωγραφίζοντας και παίζοντας με τη φύση και τα υλικά της, φτιάχνοντας τα δικά τους δώρα και διακοσμητικά αρτοσκευάσματα, παρασυρόμενοι από το πνεύμα των Χριστουγέννων μέσα από διηγήματα και παραμύθια. «Ελάτε, να χρωματίσουμε μαζί τα Χριστούγεννα των ονείρων μας, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε, να γράψουμε τα δικά μας γράμματα στον Άγιο Βασίλη και να αποχαιρετίσουμε τις γιορτές σχεδιάζοντας το πιο ωραίο κοστούμι ενός σκανταλιάρη καλικάντζαρου.

Εάν ανυπομονείτε για στολισμένα σοκάκια και γειτονιές, φωτάκια που λαμπυρίζουν από μακριά και κάνουν το χωριό μοναδικό καθώς πλησιάζεις, μυρωδιές γλυκών και εδεσμάτων και έντονο χριστουγεννιάτικο στοιχείο, μην αργείτε», είναι η πρόσκληση των διοργανωτών.

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εορτών εδώ

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες των Χριστουγέννων υλοποιούνται από την ομάδα «Vamvakou Revival» και εντάσσονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Αναβίωσης της Βαμβακούς», που πραγματοποιείται με την ηθική και οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

eisodos vamvakous

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti