Επιστρέφει στη Σπάρτη για ομιλίες ο Απ. Πιερρής

Την Παρασκευή και την Κυριακή

Πέμπτη, 04 Ιούνιος 2020 16:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επιστρέφει στη Σπάρτη για ομιλίες ο Απ. Πιερρής

Ύστερα από αρκετό χρονικό διάστημα, λόγω της καραντίνας για τον κορονοϊό, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Φιλοσοφικών Ερευνών Πατρών Απόστολος Πιερρής επανέρχεται στη Σπάρτη για να πραγματοποιήσει ομιλία που θα έχει τίτλο «Η Διονυσιακή Λατρεία, η Μεταμόρφωση των Μυστηρίων, Η Συμβολική Σκέψη και ο Ορφισμός».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5/6 και ώρα 8:30΄ μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού δημαρχείου Σπάρτης (κεντρική πλατεία).

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ μετά την ομιλία θα υπάρξει χρόνος για συζήτηση. Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό.

Ανοιχτή συνάντηση
στον «Καταγιάννη»
Την Κυριακή 7/6 θα πραγματοποιηθεί συμπληρωματική συνάντηση σε ανοικτό χώρο  στον «Καταγιάννη» Σπάρτης.

Όπως αναφέρει ο κ. Πιερρής «θα μιλήσω και θα ασχοληθούμε με την αρχαία τοπογραφία στην περιοχή της Σπάρτης κατά τον μέσο ρου του Ευρώτα. Περίπου αυτή ήταν η αρχαία Λακεδαίμων. Ειδικώτερα θα εντοπίσουμε τα κατά σειρά αναφερόμενα μέρη από τον Παυσανία, Βρυσεές, Θήρα, Ιερόν Δήμητρος Ελευσινίας, Δέρειον και ιερόν Αρτέμιδος Δερεάτιδος».

Η ώρα της συνάντησης θα οριστεί κατά την εκδήλωση της Παρασκευής. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει καλείται να επικοινωνήσει με τον κ. Πιερρή στο 6945 853130.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland