Η «Ομάδα Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού 1940» στο Εκπαιδευτήριο «Πολυχρονάκου» (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, 27 Οκτώβριος 2020 17:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η «Ομάδα Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού 1940» στο Εκπαιδευτήριο «Πολυχρονάκου» (ΦΩΤΟ)

Μια εξαιρετική εκδήλωση παρουσιάστηκε στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «Πολυχρονάκου» την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, με σκοπό να αποκτηθούν ανεξίτηλες βιωματικές γνώσεις και πληροφορίες, για το ηρωικό έπος του 1940.

Η κ. Βάννα Πολυχρονάκου, προσκάλεσε την «Ομάδα Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού 1940», για να προσφέρουν στα Σπαρτιατόπουλα ένα μάθημα ζωντανό και ανεξίτηλο στο χρόνο. Η Ομάδα, με αυθεντικές στρατιωτικές στολές και εξοπλισμό της εποχής του 1940, παρουσίασε στους μαθητές/μαθήτριες τα αντικείμενα που χρησιμοποίησε ο Ελληνικός στρατός μας στα βουνά της Πίνδου το 1940 και δημιούργησε την εποποιία του 1940 στα βουνά της Πίνδου, που άφησε άφωνη την ανθρωπότητα.

Από το πρωί της Παρασκευής, οι Αναβιωτές έστησαν σκηνές στον ελαιώνα που περιβάλλει το σχολικό κτίριο. Εντυπωσίαζε η σκηνή του στρατηγού με όλο τον εξοπλισμό (ασύρματο – ράντζα – κιάλια – χάρτες  - όπλα), οι μικρές σκηνές για δύο άτομα που κουβαλούσαν οι στρατιώτες μαζί τους, το τρίποδο για το τσάι, το ορεινό χειρουργείο με τη νοσοκόμα χαμογελαστή να ενθαρρύνει τους πάντες. Παρουσιάστηκαν ένστολοι: ο συνταγματάρχης, ο θρυλικός εύζωνας της Πίνδου, ο λοχίας και 2 στρατιώτες, όλοι με πλήρη εξοπλισμό, τον οποίον παρουσίασε ο κάθε ένας τους στις ομάδες των μαθητών/μαθητριών του Ιδιωτικού Εκπαιδευτηρίου.

Οι μαθητές/μαθήτριες, με ενθουσιασμό πληροφορήθηκαν πώς ήταν η καθημερινή ζωή του Έλληνα στρατιώτη στις κορυφές της Πίνδου, τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν και παρακολούθησαν τα δρώμενα από την Ομάδα Αναβίωσης του Ελληνικού Στρατού 1940.

Έμαθαν ότι το Έπος του 1940, γράφτηκε στα βουνά της Πίνδου από τους παππούδες μας, οι οποίοι πολέμησαν τον κατακτητή με ένα κίνητρο: ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Πατρίδας μας. Στο τέλος της εκδήλωσης, παρατάχθηκαν όλοι και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Αυτό το βιωματικό μάθημα ιστορίας, δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους μαθητές/μαθήτριες!

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland