Οι σημερινές προβολές του «7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου»

Τετάρτη, 10 Φεβρουάριος 2021 10:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι σημερινές προβολές του «7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου»

Ακόμη πέντε πανελλήνιες πρεμιέρες περιλαμβάνει το σημερινό (Τετάρτη 10/2) ποικιλόμορφο πρόγραμμα της 6ης ημέρας του «7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου», που πραγματοποιείται διαδικτυακά μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Τι θα δούμε σήμερα Τετάρτη
- Stalking Chernobyl: Exploration after apocalypse / Παρακολουθώντας το Τσερνόμπιλ: Εξερεύνηση μετά την Αποκάλυψη (ΗΠΑ 2019) της Βραζιλιάνας σκηνοθέτιδας και ακτιβίστριας, Ιάρα Λι, επίσημης προσκεκλημένης του 6ου ΔΦΝΠ, το 2020. Η ταινία εξετάζει την underground κουλτούρα της ζώνης αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ, τρεις δεκαετίες μετά το ολέθριο πυρηνικό ατύχημα.
- In Transit, Identity and Love in Europe/ Εν κινήσει - Ταυτότητα και Έρωτας στην Ευρώπη (Ολλανδία 2020, πανελλήνια πρεμιέρα) του Martijn Veldhoen, που ακολουθεί για 4 χρόνια έξι ανθρώπους με διπλή ευρωπαϊκή καταγωγή.
- On the Front Line / Στην πρώτη γραμμή  (Ιταλία 2020- Αφιέρωμα-Διεκδικώντας την Ελευθερία) των Matteo Balsamo και Francesco Del Grosso για την πρώτη γραμμή του πολεμικού μετώπου, όπως απεικονίζεται μέσα από τον φακό δεκατεσσάρων φωτορεπόρτερ.
- Silence - Voices of Lisbon / Σιωπή – Φωνές της Λισαβόνας (Πορτογαλλία, 2020) των Judit Kalmár και Céline Coste Carlisle, ένα ταξίδι στην σημερινή εξωραϊσμένη Λισαβόνα, που εξερευνά τη σχέση μεταξύ των τραγουδιστών των fados  κι ενός κόσμου, που συνεχώς αλλάζει γύρω τους.
- Being Eriko / Είμαι η Έρικο Gender Equality (Δανία 2020-Αφιέρωμα στην Ισότητα) που παρουσιάζει τις διάφορες πτυχές της ζωής της πιανίστριας Eriko Makimura.

Παρακολουθήστε τις προβολές μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ www.peloponnisosdocfestival.com.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti