«Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης: Μνημείο και Μνήμες»

Διαδικτυακά εγκαίνια έκθεσης από την Πνευματική Εστία Σπάρτης

Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021 12:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης: Μνημείο και Μνήμες»

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης: Μνημείο και Μνήμες» που φιλοξενείται στην στέγη της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (ΠΕΣ).

Η έκθεση, που θα «ανοίξει» τις διαδικτυακές πύλες της την Κυριακή 18 Απριλίου στις 7:00 μμ, έχει αναπτυχθεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020 στη Στέγη της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, όμως η εξέλιξη της πανδημίας, αφενός την κράτησε μη προσιτή στο κοινό, αφετέρου ανάγκασε την ΠΕΣ να προχωρά σε αναβολές επί αναβολών των εγκαινίων.

Επειδή, όμως όπως διαφαίνεται, η διεξαγωγή διαλέξεων και εκδηλώσεων με φυσική παρουσία συμμετεχόντων δεν θα καταστεί δυνατή ούτε στο άμεσο -τουλάχιστον- μέλλον, η Εστία, θεωρώντας την επαφή με τον Πολιτισμό και τις Τέχνες στήριγμα -ιδιαίτερα σε χαλεπούς καιρούς- αποφάσισε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Με τη σύμφωνη γνώμη των συνδιοργανωτών, θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση «διαδικτυακών» εγκαινίων, αλλά και θα παράσχει τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης στην έκθεση, τουλάχιστον μέχρι να γίνει εφικτή η δια ζώσης επίσκεψή της από το ευρύ κοινό.

Με την έκθεση αυτή, πέραν των άλλων, αναδεικνύεται η ιστορική μνήμη ενός πολλαπλώς σημαντικού μνημείου-τοπόσημου της σύγχρονης Σπάρτης, η εξέλιξή του στον χρόνο και η σχέση του με την πόλη και τους κατοίκους της, μέσα σε ενάμιση αιώνα.

Επιθυμία της Πνευματικής Εστίας είναι η έκθεση να αποτελέσει αφορμή για την ανάπτυξη του δημόσιου διαλόγου για το Μουσείο και για τη σημασία του για την περιοχή, το παρελθόν και το μέλλον της. Διάλογος που, ούτως ή άλλως, καθίσταται επίκαιρος, λόγω της πρόσφατης πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος να αναλάβει τις δαπάνες της αναβάθμισης του ιστορικού κτιρίου.

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από την Πνευματική Εστία Σπάρτης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας (ΕΦΑΛΑΚ) και το Σωματείο «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης – Παναγιώτης Σταματάκης», με τη στήριξη του Δήμου Σπάρτης και της Atlantic  Bulk Carries Management LTD.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland