Μαθητικός διαγωνισμός του Δ. Σπάρτης για το 1821

Για μαθητές γυμνασίων και λυκείων

Τρίτη, 11 Μάιος 2021 15:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαθητικός διαγωνισμός του Δ. Σπάρτης για το 1821

Μαθητικό διαγωνισμό γραπτού δοκιμίου με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 διοργανώνει ο Δ. Σπάρτης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Λακωνίας. Ο διαγωνισμός, που έχει εγκριθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας,  απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, καθώς και σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γενικών Λυκείων της Σπάρτης.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες οφείλουν να δηλώσουν στον/στην διευθυντή/τρια της σχολικής μονάδας στην οποία φοιτούν την πρόθεση συμμετοχής του μέχρι τη Δευτέρα 17/5/2021, προσκομίζοντας και υπεύθυνη δήλωση γονέα/κηδεμόνα που επιτρέπει τη συμμετοχή τους.

Το θέμα
Το θέμα του διαγωνισμού για τους/τις μαθητές/τριες του Γυμνασίου θα είναι σχετικό με τα ιστορικά γεγονότα και τα πρόσωπα του Αγώνα της Επανάστασης και η έκταση του δοκιμίου 400-500 λέξεις, ενώ το θέμα του διαγωνισμού για τους/τις μαθητές/τριες του Γενικού Λυκείου θα είναι σχετικό με τους συμβολισμούς και τις αξίες που ανέδειξε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων του 1821 και η έκταση θα είναι μέχρι 600 λέξεις.

Τα θέματα θα επιλέξει τριμελής επιτροπή του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας, που θα συγκληθεί την ίδια μέρα του διαγωνισμού για τον σκοπό αυτό. Η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα γίνει την Πέμπτη 20/5/2021, ταυτόχρονα για όλα τα Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια του Δ. Σπάρτης, σε δύο διδακτικές ώρες του ημερήσιου διδακτικού προγράμματος (5η και 6η ώρα) με ευθύνη των διευθυντών των σχολείων και των οικείων συλλόγων καθηγητών και τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών για το αδιάβλητο της αξιολόγησης, με επικάλυψη των ονομάτων των μαθητών/τριών.

Αξιολόγηση γραπτών δοκιμίων-βραβεία
Τριμελής επιτροπή του Συνδέσμου Φιλολόγων Λακωνίας θα αξιολογήσει τα γραπτά δοκίμια των μαθητών και θα επιλέξει τα τρία πρώτα από κάθε κατηγορία που θα λάβουν και τα αντίστοιχα βραβεία από τον Δ. Σπάρτης, σε ειδική εκδήλωση που θα οργανωθεί αργότερα, και σύμφωνα με  όλες τις οδηγίες υγειονομικής προστασίας.

Τα βραβεία είναι:
• Για το Γυμνάσιο: α΄ βραβείο ένα laptop, β΄ βραβείο ένα smartphone, γ΄ βραβείο ένα tablet
 • Για το Γενικό Λύκειο: α΄ βραβείο ένα Laptop, β΄ βραβείο ένα smartphone, γ΄ βραβείο ένα tablet.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου», της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland