Η παράσταση «Ταυτοχρόνως» στον Βλαχιώτη

Την Παρασκευή

Πέμπτη, 22 Ιούλιος 2021 15:48 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η παράσταση «Ταυτοχρόνως» στον Βλαχιώτη

Στον Βλαχιώτη Λακωνίας μεταφέρεται το θεατρικό έργο «Ταυτοχρόνως» που ανεβάζει με επιτυχία η θεατρική ερασιτεχνική ομάδα «Σκηνή» της Σπάρτης. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Ιουλίου και ώρα 9:00 μμ στο Επιδαύριο Θέατρο κι εντάσσεται στο πρόγραμμα των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δ. Ευρώτα.

Σημειώνεται πως ήδη η ομάδα έχει παρουσιάσει το έργο σε Σκούρα, Ξηροκάμπι και Μαγούλα Δ. Σπάρτης.

Η παράσταση αποτελεί μια δημιουργία μαθητών του εργαστηρίου ενηλίκων «Σκηνή» και του παιδικού εργαστηρίου θεάτρου που πραγματοποιείται στην «Explorativa» και οργανώθηκε με την καθοδήγηση της Χρυσάνθης Κοτσάφτη.

Το καλλιτεχνικό δρώμενο «Ταυτοχρόνως», που είναι βασισμένο στο έργο του Νομπελίστα συγγραφέα Ελίας Κανέτι «Οι αριθμημένοι», ξεδιπλώνει στον θεατρικό χώρο το δράμα της ανθρώπινης ύπαρξης με όρους που αγγίζουν την επιστημονική φαντασία. Πρόκειται, λοιπόν, για μια διασκευή του έργου που μετέφρασε ο Μίνως Βολανάκης. Στο έργο παρουσιάζεται  μια κοινωνία ανθρώπων που, αντί για ονόματα, φέρουν ο καθένας από έναν αριθμό, τον αριθμό των ετών που θα ζήσουν. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια κοινωνία απαλλαγμένη από τον ύψιστο φόβο του ανθρώπου, τον φόβο του θανάτου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του «Λακωνικού Τύπου»της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία άνω των 24 ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti