Συνεχίζονται τα «Ιγνάτια 2021» στη Χρύσαφα

Δευτέρα, 02 Αύγουστος 2021 14:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεχίζονται τα «Ιγνάτια 2021» στη Χρύσαφα

Σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με τίτλο «Ιγνάτια 2021», που τελούν υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας, της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, πραγματοποιούνται στη Χρύσαφα Λακωνίας έως τις 8 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα ως εξής:

• Τετάρτη 4/8 – 6:00 μμ ως 9:00 μμ
Ποδοσφαιρικοί αγώνες στο γήπεδο Χρυσάφων μεταξύ των ομάδων:
α) Παλαίμαχοι Λακωνίας – Παλαίμαχοι Χρυσάφων
β) Χρύσαφα – Σπάρτη

• Πέμπτη 5/8 – 9:00 μμ
Κινηματογραφική βραδιά. Επίδειξη και παρουσίαση λειτουργίας παλαιάς κινητής κινηματογραφικής μηχανής από τον κινηματογραφιστή κ. Κωνσταντίνο Ρουμελιώτη στην κεντρική πλατεία Χρυσάφων.

• Παρασκευή 6/8 – 9:00 μμ
Μουσική βραδιά στην πλατεία Μπουζούκου Χρυσάφων με τους Τάσο Σκιαδά και Νίκο Σταυρόπουλο.
Σάββατο 7/8 – 9:00 μμ

Παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Ι. Κουφού: Ιγνάτιος ο Λακεδαιμόνιος, Μητροπολίτης Ουγγροβλαχίας (1766 – 1828), έκδοση 2021, Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσάφων «Η Χρυσή Ώρα», στην κεντρική πλατεία Χρυσάφων.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Λάζαρος Σκάγκος, (διδάσκαλος, Θεολόγος M. Th, εφημέριος Μυστρά), η Ιωάννα Βαρβιτσιώτη (πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσάφων) και ο συγγραφέας Νικόλαος Ι. Κουφός.

Υπενθυμίζεται ότι οι δράσεις υλοποιούνται με τη συνδιοργάνωση και συνεργασία του Δ. Σπάρτης, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Χρύσαφας, του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Χρύσαφας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσάφων «Η Χρυσή Ώβα» και του Αθλητικού Όμιλου Χρυσάφων.